Skip to content

ACARONAT PEL SOL

Des de dilluns el dia es llevava gris i plujós i el caràcter d’en Marc se’n ressentia. A ell li agraden els cels blaus i nítids, talment que quan bufa el vent i s’emporta, ben lluny, tot el borrissol del cel, es posaautomàticament de bon humor i una intensa alegria el corprèn. Ara ja feia quatre dies que plovisquejava i ell s’ho mirava, sorrut, des de la finestra de l’habitació. Es sentia malenconiós, intranquil i angoixat; per un no res es sortia de polleguera i qualsevol contrarietat l’enfurismava d’allò més. Qualsevol feineta li suposava una càrrega insuportable; treballava desconcentrat, ansiós i impacient, víctima d’un neguit que se li manifestava, fins i tot físicament. Es sentia pesat i notava un formigueig per tot el cos; tenia bosses sota els ulls i la ment se li manifestava, laxa i feixuga alhora. Tot això el feia objecte d’un intens malestar.

Durant la nit es despertà diverses vegades, i a la matinada, quan s’adormí per última vegada, l’agafà un somni lleuger, poc profund i escassament reparador. Quan es llevà, de mal humor, com quasi sempre, es dirigí a la finestra de la seva habitació i, d’una revolada, descorregué la cortina i apujà la persiana. El rostre se li il·luminà, feia un sol esplèndid i el cel era d’un blau clar intens. Al sortir de casa, just quan encara no havia fet ni dues passes, un raig de sol li acaronà la cara. Aixecà una mica el cap i de forma espontània els ulls se li tancaren. Inconscientment tot el seu cos es relaxà per entomar aquella energia. Per uns instants el temps es deturà; la ment cessà momentàniament en la seva constant i absurda demanda d’acció; el jo es diluí en el no res i conseqüentment, la insatisfacció desaparegué automàticament; per un moment una porta joiosa s’entreobrí. No hi hagué temps per a més. Sobtadament, en Marc es trobà atrapat, una vegada més, en el pensament discursiu. La màquina de l’esquizofrènia arrencà decidida, sense compassió, disposada a llaurar sense pausa, els solcs de la dualitat. 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*