Skip to content

LLIBERTAT I CADENES

No és pas el mateix néixer al sud de península ibèrica que uns kilòmetres més avall. Tampoc ho és el fet néixer en una família estructurada que en una que no ho és.. La personalitat humana es configura des de les experiències viscudes. Discrepo obertament dels que afirmen que naixem lliures. Al ventre de la nostra mare ja estem plens de cadenes perquè la genètica també ens predetermina de forma molt important.

Totes aquestes circumstàncies i d’altres que es produeixen configuren el nostre “jo” del que restem esclaus la resta de la nostra vida .Som titelles mogudes per la nostra ment esclava del “jo” configurat. I nosaltres moltes vegades ni ho sabem. Així vivim en l’angoixa i el desig persistent d’aconseguir coses que encara ens fan més esclaus i que produeixen un plaer limitat en el temps. Després caldrà tornar a desitjar perquè per naturalesa el “jo”és insaciable.

Hi ha uns pocs moments en les nostres vides en les que subjuguem aquest tirà. Són aquells instants en que la ment queda bloquejada i una intensa emoció atura el temps. Un raig de sol a la cara en la immensitat del cel blau pot produir aquest miracle. Desenganyem-se: la llibertat en majúscules tan sols pot existir sense temps.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*