Skip to content

PER QUÈ?

Per què la boca es troba tan lluny de l’estomac? Per què sempre volem el que no tenim? Per què és tan difícil ser feliç? Per què existeixen els partits polítics? Perquè existeix l’Estat-nació? Per què es van extingir el dinosaures? Per què existeixen les mosques? Per què estem constituïts de sang, aigua, carn i ossos? Per què reiterem les conductes destructives? Per què patim angoixes? Per què som mitat besties i mitat déus? Per què hem nascut? Per què hem de morir? Per què tenim por? Per què tan sols em sento en pau els capvespres d’estiu passejant pel jardí de casa? Per què matem? Per què estem vius? Per què patim? Per què riem? Per què el cos es deteriora? Per què l’ànima ens fa mal de queixal? Per què l’evolució fa marrades? Per què tenim consciència? Per què som tan vanitosos? Per què plorem? Per què ens creixen les ungles? Per què desitgem coses que només ens portaran nous problemes? Perquè ens deixem utilitzar persistentment? Perquè ploren els gossos?

Llucià Guiteras

2 Comments