Skip to content

CASA NOVA


Alguns de vostès potser es sorprendran de veure la meva firma en aquest mitjà de comunicació. Segurament estaven acostumats a veurem i potser a llegir-me en un altre mitjà. No passa res, pensin que la vida és canvi constant i també capacitat d’adaptar-se a les noves situacions. Molts dels que col·laborem en premsa, ràdio, televisió local o comarcal no vivim pas d’això. Tenim altres professions i altres fonts d’ingressos. Cal reconèixer, si t’agrada aquesta feina, que això és un problema però al mateix temps també té les seves avantatges : ets lliure de dir o escriure el que vols sense por del que passarà si perds la feina, i també si sorgeixen discrepàncies amb la “parella” et pots divorciar amb elegància, sense crits ni mals rotllos. Tampoc calen advocats ni procuradors.

Seguint el fil del que he escrit penso ara en els “pobres” polítics. Aquests no es poden pas divorciar tan fàcilment. Cal obeir la disciplina del partit, perquè en cas contrari et poden posar a la llista negre i després alguns d’ells, no sabrien pas a on anar a buscar un salari similar al que cobren.

Com exemples paradigmàtics podem posar, el d’en Joan Clos. Com que els ciutadans de Barcelona ja n’estaven farts, el van treure d’alcalde i el fan fer ministre de no se què. Posteriorment se’l va cessar com a ministre i se’l va enviar de diplomàtic a no ser a on. Evidentment el sou d’aquest personatge el paguem entren tots els ciutadans. Tan se val si serveix o no, el cas és que ell ha estat fidel al partit i això la “partitocràcia” ho té molt present.

Després hi ha el cas de l’Alfonso Guerra, un personatge que és Diputat des de que va retornar la democràcia a l’Estat espanyol. Un paio que es va vanagloriar des de la presidència de la comissió de constitucionalitat que presideix d’haver posat a ratlla aquest ridícul Estatut que tenim els catalans. I jo em pregunto: perquè no l’envien a cobrar el subsidi agrari, cosa que ens sortiria a tots molt més barat? També el podrien enviar a fer negocis amb els seus germans corruptes o a llegir Machado que diu que li agrada tant, a sota una olivera subvencionada. No serà pas així, per aquests no existeix el divorci.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*