Skip to content

FANTASMES

L’habitació 712 del Parador de Cardona està maleïda. Diuen que hi pul·lula  un fantasma que espanta als qui l’ocupen.

En Miquel Colomer, pintor i crític d’art del qui malauradament es coneix poc la seva obra, i la seva companya la Carme ens van trucar per si volíem anar a passar un parell de dies a Cardona. Sense dubtar-ho vam acceptar. Cardona bé val una missa. La col·legiata és impressionant, la part del castell que es pot visitar, la resta l’ocupa el Parador, és també molt interessant. Cal visitar també el parc cultural de la muntanya de sal. El nucli històric convida a passejar-hi. Per allotjar-se el Parador és un lloc excel·lent, però és molt car. Una altre opció és l’hotel Bremon (molt bona relació qualitat-preu). Vam fer dues visites amb un guia magnific, l’Àlex, un home que viu la seva feina amb passió i la transmet al visitant.

Passejant pels afores del castell-Parador vaig parlar amb un treballador que em va explicar la història del fantasma. Segons ell va ser una invenció del director del Parador per atreure visitants. Malgrat això em va relatar que l’habitació 712, gaudeix per conveni col·lectiu, d’un tracte especial. La resta d’habitacions les neteja una sola persona, però a la 712 n’hi entren dues per protecció.

Penso que la 712 seria un lloc ideal perquè es reunissin el govern espanyol, la patronal i els sindicats, estic convençut que l’ectoplasma que l’habita els rebria encantat i els consideraria immediatament com de la seva família.

Ja fa anys que és absolutament necessari que es regulin, amb una legislació especial, les relacions laborals que es generen a la petita empresa. No és lògic, malgrat algunes excepcions, que la legislació laboral vigent tracti igual, per posar un exemple, a la Cocacola que a una petita empresa familiar. Això és del tot injust i perjudica per igual al petit empresari que al treballador. L’emprenedor no s’atreveix a contractar per por i el treballador resta aturat. És de sentit comú, i malgrat que a l’Estat espanyol molts dels llocs de treball els generen petites empreses això no es té present. Utilitzin la lògica, home ,que de fantasmes el món ja n’és ple.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*