Skip to content

SURIÑACH: UN BON CANDIDAT

Osona Comarca informava la setmana passada de que el manlleuenc Josep Suriñach seria el candidat de CiU a l’alcaldia de Manlleu. El conec personalment i malgrat que jo soc un eclèctic, políticament parlant, me’n vaig alegrar molt com a manlleuenc de naixement i de cor. A en Josep Suriñach el vaig conèixer en profunditat quan va escenografiar i codirigir amb mi un programa de televisió comarcal. El seu treball va ser magnífic, llàstima que vam durar poc per manca de pressupost.
Haig d’agrair-li i també a en Xevi Boada, tots dos molt vinculats al “Teatre Centre”, el seu suport en la salvació de l’immoble del teatrí el “Coro”. Van organitzar unes representacions teatrals i ens van entregar els diners recaptats. Gràcies a ells i a moltes altres persones vam poder adquirir l’immoble i posteriorment cedir-lo a l’Ajuntament en unes condicions que no han estat respectades pel batlle actual.
En Josep sabia i sap perfectament que malgrat els enfrontaments passats, tant el “Teatre Centre” com el “Coro” són patrimoni històric i cultural de tots els manlleuencs.
Em dol per en Lluís Mundet( alcaldable de CiU a les dues últimes eleccions locals), però – l’electorat sabrà el per què- els resultats no han estat bons i el canvi és lògic.
En Pere Prat, actual alcalde, si es torna a presentar, ho tindrà bastant més difícil. Aquestes dues últimes legislatures ha sumat molts vots de CiU disconformes amb el seu candidat. Sembla lògic doncs que aquests votants tornin al seu espai natural.A Manlleu, entre altres coses, han fallat els grans projectes. L’ultim i més sonat ha estat el fiasco de la remodelació de la plaça Fra Bernadí. Seran unes eleccions apassionants. A mi personalment m’agradaria un govern sense majoria absoluta, al que li calgués pactar i consensuar. A CiU de Manlleu segur que preferirien governar sols però no tinc pas cap dubte que si cal, a en Suriñach els pactes no l’espanten, perquè ha demostrat reiteradament que és un home de consens.

Una recomanació a tots els candidats: no oblidin pas que a Manlleu tenim un pont que es va començar a construir el 1401 i es va finalitzar el 1460.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*