Skip to content

OSONA POLÍGONS

Osona Comarca informava en l’edició anterior que està previst construir un macropolígon amb una superfície de més d’un milió de metres quadrats edificables. Afectaria als municipis de Vic, Folgueroles i Tavèrnoles.
Les coses es van fer malament des de ja fa molts anys. Un polígon aquí, ara una altre allà, amb la única finalitat de veure quin ajuntament recaptava més diners És lògic i evident que cada poble o ciutat tingui el seu polígon industrial. És bo que les indústries estiguin concentrades en espais pensats expressament per a elles. Això cohesiona el paisatge i els pot oferir uns serveis comuns que les faci competitives. Les coses no es van fer amb sentit comú, tothom tirava cap a casa seva.
Aquí li tocava liderar aquest projecte comú? Sense dubte al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Vic que per alguna cosa és la capital d’Osona. Però des de Vic,anys enrere, van procurar per ells i prou. Van parar els polígons que es pretenien construir a Manlleu, en fase administrativa ja la molt avançada i van construir els seus. Cal dir que els manlleuencs, fins aleshores capital industrial d’Osona, vam ser uns babaus.
Quina credibilitat té doncs aquesta proposta liderada des de Vic? Tinc els meus dubtes malgrat que reconec dues coses: la primera que l’actual consistori vigatà té més sensibilitat comarcal que els anteriors. També que a Osona li cal un polígon de màxima qualitat i serveis punters, que ens porti empreses diversificades i d’alt valor afegit.

Si aquest polígon es construeix, que els promotors s’ho empesquin com vulguin però tots els municipis d’Osona han de tenir la seva part econòmica del “pastís”. Ens creiem això d’Osona comarca o és una frase que queda bé?

El que fa encara més surrealista l’operació és que una part dels terrenys pertanyen a l’Opus Dei i aquests hi volen encabir una escola. Això sí que garanteix que tot plegat serà una cosa d’elit.

El pitjor que pot passar, és que amb la inversió tèrmica que pateix la plana de Vic, els gasos que emetin les indústries quedin estancats i envoltin l’escola, que semblarà eternament beneïda per l’Alè Diví.

One Comment