Skip to content

TELEFÓNICA DE ESPAÑA

Sona el telèfon i em desperto. Miro el rellotge i encara no són les 5 de la matinada. Quan arribo a l’aparell ha deixat de trucar. Veig que hi ha un missatge. Despenjo i l’escolto. És publicitat de “Telefónica de España”. M’expliquen que marqui un número o que envii un SMS i participaré en el sorteig d’un ordinador portàtil. Me’n torno al llit carregat de mala llet.

Quan em desperto al matí truco al 1004 per presentar una queixa. Una gravació em pregunta si vull ser atès en castellà o català. Opto pel català però resulta que els operadors estan ocupats. Em passo al castellà, m’atenen ràpid. Explico el que ha passat de matinada però el meu interlocutor em diu que no puc presentar cap queixa perquè jo no sóc el titular. Li dic que està equivocat i ell em contesta que la contractant és una dona i jo tinc la veu d’un home. Li raono que em dic Llucià que és un nom masculí en català. Com que li costa d’entendre-ho li dic que en castellà és Luciano. Ara ho ha comprès. Em demana el número del DNI i ja puc presentar la queixa. Li ho explico i em contesta molt amablement que no han pas estat ells, que són empreses que fan servir el nom de “Telefónica”. Em quedo bocabadat però, perquè m’ha canviat el nom, per a ell ja no sóc en Llucià sinó “don Luciano”.

Li prego que prengui mesures perquè no em molestin mai més amb missatges publicitaris. Em contesta que pot evitar que me’n enviïn d’automatitzats. Li dic que ho faci immediatament.

Quan vaig per acomiadar-me m’interromp i m’ofereix inscriure’m a “Imagenio”. Amb bones paraules intento fer-li raonar que la meva trucada és perquè no vull publicitat. Li dic que ja n’hi ha prou, i em respon: “no se enfade don Luciano, que tenga buenos dias, por favor no cuelgue que le haran unas preguntas sobre el grado de satisfacción de la consulta”.

Penjo el telèfon, m’acabo de llevar i estic exhaurit. Que es pot fer contra la ignorància i la manca de voluntat de respecte als altres? Ho veig molt negre i són les 9 del matí.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*