Skip to content

CIU A TORELLÓ, VOT LLIURE

A vegades tens la sensació que et prenen per tòtil. Els càrrecs electes dels partits: regidors, diputats etc estan sotmesos a la disciplina del partit i elegits en llistes tancades. Estan obligats a votar el que se’ls hi mana però ves per on tot plegat aquests partits enrocats i endogàmics, se senten generosos, democràtics, i els diuen voteu a consciència. Vot lliure. Quina pantomima és aquesta? Els càrrecs electes sempre haurien de votar a consciència i haurien d’haver estat escollits en llistes obertes.
A Torelló a l’hora de votar si l’Ajuntament donava o no suport a la consulta sobre la independència CiU va donar llibertat de vot als seus regidors. A qui volen enganyar? El vot lliure en les circumstàncies actuals només vol dir una cosa: ens fa por mullar-nos! I en aquest cas concret el motiu és ben clar: CiU té a Torelló votants independentistes i d’altres que no ho són. Aleshores, visca la llibertat!
La mateixa farsa passarà al Parlament a l’hora de votar sobre la possible abolició de les curses de braus a Catalunya. PSC i CiU ja han anunciat llibertat de vot pels seus diputats.

Vivim en una “partitocràcia” i això és dolent per a la democràcia. Els interessos dels partits polítics estan per davant dels que tenen els ciutadans a qui diuen representar. Haurien de ser més respectuosos amb els electors perquè potser sí que enganyen a algú amb aquests sainets però a la immensa majoria el que aconsegueixen és fer-nos emprenyar.És l’hora de les llistes obertes i dels diputats de circumscripció elegits també a cara descoberta. Això sí que seria democràtic, ara per ara vivim en una “democràcia” vigilada. Amb l’agreujant que molts partits es financen il·legalment i amb una classe social nova: el pul·lulant, que és aquell individu, intermediari, que va pels ajuntaments i altres ens públics proposant o fent negocis delictius.Si us plau no ens prenguin el pel, que a alguns ja ens en queda poc.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*