Skip to content

EL BISBE

A Vic hi ha moltes esglésies quasi sempre buides. La societat es va apartant de la jerarquia catòlica però ells viuen en un altre món. Per què el bisbe vol més esglésies si en les moltes que té quasi no hi va ningú?

L’obsessió malaltissa contra el sexe, la persecució als separats o divorciats; la discriminació de la dona, als homosexuals i un llarg etc… han deixat les esglésies buides, i ell en vol fer més?

Caldria recomanar-li al bisbe la lectura sistemàtica de les publicacions que edita Cristianisme i Justícia, que per cert, encara que el bisbat tingui dèficit- malgrat que no renúncia pas al 13% que li aporta als seus pressupostos la Conferència Episcopal Española, institució que es situa, sovint, en posicions anticatalanistes i d’extrema dreta – no li costaran pas res. Qualsevol persona s’hi pot subscriure de franc, cal trucar al 933172338. Tan sols cal una aportació anyal de 15 euros per les despeses de correu o entrar a www.fespinal.com.

Al quadern “ Por de Jesús” el teòleg José l. González Faus, sj afirma i cito literalment:”…Nosaltres procurem… (sic)… donar-li un altre culte: oferir-li encens i or, i robes brodades i catedrals luxoses…i tot allò que només seria útil si en algun moment ens ajuda a comprendre l’anterior. Però que resulta ridícul si amb això pretenem guanyar-nos Déu: perquè aleshores Déu ens repetirà el que no s’ha cansat de repetir al llarg de tota la revelació bíblica:no necessito aquestes ofrenes vostres, me’n ric; l’únic que us demano és un cor prou net per estremir-se davant la meva paraula …..”

El bisbe vol més esglésies a la ciutat de Vic, que n’està saturada, però en canvi quan se li va oferir de regalar-li una petita església- oberta al culte i cada dia en més mal estat- que hi ha a la colònia Vilaseca no la va acceptar perquè hi havia massa reparacions a fer.

Recordo el que deia Jesús:” les guineus tenen caus, i els ocells nius, però el Fill de l’home no té a on reposar el cap”.

6 Comments