Skip to content

S’EMPORTEN L’HOSPITAL GENERAL DE VIC

La nit del 26-11-09, l’Hospital General de Vic va ser víctima d’un espoli total. Uns pirates somalis es van emportar el centre mèdic al seu país. Sembla que van utilitzar una substància semblant al cloroform. Tothom va quedar adormit inclòs l’únic guarda que hi havia. A la matinada quan es va descobrir el robatori l’espectacle era dantesc. Els malalts estaven estirats a terra, ben adormits, el poc personal mèdic que hi havia també. El més trist és que alguns malalts van morir degut al fred. Els Mossos van pentinar la zona però no van trobar res. El servei de premsa de la benemèrita catalana no vol donar cap mena d’informació tot al·legant que el cas està sota secret d’investigació.
De totes maneres algunes qüestions sí que s’han filtrat. Se sap que al vigilant se’l van emportar com a hostatge. Ha transcendit també que un important bufet d’advocats de Vic, es fa càrrec de les negociacions amb els pirates. Aquests s’han negat a negociar amb el govern espanyol i exigeixen que la Consellera de Salut de la Generalitat, la Marina Geli, sigui la interlocutora principal. Es sospita que el motiu és que coneixen perfectament la seva gran capacitat gestora.

La exigència principal per a tornar l’Hospital és que s’aboni una quantitat de diners important a la qual el Consorci no pot fer front, malgrat les quotes dels socis de l’Aliança. Volen també que es restableixi el servei d’urgències nocturnes a Manlleu i a Torelló, doncs hi viuen alguns compatriotes seus. Sembla que Montilla, el nostre president, està disposat a solucionar-ho, però demana garanties al Tribunal Constitucional de que no remenin més l’Estatut, ja que degut a alguns informes que havia encarregat l’Administració i que ha pagat recentment- com per exemple un dedicat a com reutilitzar les peles de les castanyes bordes, i això afegit a l’espoli fiscal que pateix Catalunya- han deixat la “Caixa” molt buida.

De totes maneres sembla que tot està ben encaminat i que probablement quan llegiu aquest article l’hospital i el vigilant ja seran al seu lloc de sempre.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*