Skip to content

OSONA I ELS PODERS FÀCTICS

No puc marxar d’Osona, i us prometo que ho faria de bon grat. Potser per a ser sincer hauria de dir que no sóc prou valent. Ja tinc 52 anys, un negoci amb uns quants treballadors, una casa, una família i tot això pesa molt.
Diguem les coses clares, qui governa a Osona?: els polítics que hem elegit en llistes tancades? Dons us ben asseguro que això no és pas exactament així. A Osona, una societat que es mira el melic com poques, els poders fàctics tenen molt poder. De moment callaré els seus noms i cognoms i els organismes en que estan ficats, però si penseu una mica ho veureu clar. No és una renúncia, tot té el seu temps. Són pocs però molt ben organitzats. Si ets crític amb ells ho tens pelat. Són gent bruta que utilitzen paraules dolces i que dominen els llocs estratègics d’aquesta societat endogàmica. No aniré pas al seu enterrament i espero que ells tampoc vinguin al meu. No en vull saber res, no sóc del seu estatus social i tampoc vull ser-ho: el que tinc m’ho he guanyat, ells no m’han regalat res. No penso pas adular-los. Cal dir que com en tot hi ha excepcions. També que en l’actualitat gaudim de llibertats suficients perquè no et puguin fer la vida impossible.
Quina llàstima no haver marxat d’aquesta boira que tot ho fa mal bé. A mi m’agrada Girona, la gent és més oberta i el clima molt millor, segur que també hi ha persones d’aquesta mena, però a tocar hi ha l’Empordà, el vent i els seus cels blaus netegen la seva merda.
De totes maneres caldrà que alguns siguin menys barroers del que ho són últimament. No m’agrada tenir enemics, però no permeto que ningú em trepitgi.
Cal fer aquesta feina, desagradable, de denunciar els seus excessos contra els drets dels ciutadans, però qui protegeix i dona suport al periodista davant les seves maquinacions i pressions?
És necessari no tenir por d’aquests feixistes que es diuen demòcrates. No donen mai la cara, tot ho fan quan la nit és ben negra, però el que no saben es que jo, malauradament per a ells, pateixo d’insomni.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*