Skip to content

EL 13D i ELS ARBRES DE VIC

L’Ajuntament de Vic sembla que no els hi posa del tot fàcil als organitzadors de la consulta popular sobre la independència de Catalunya. Cal reconèixer que alguns altres ajuntaments ho han fet molt pitjor. Recordo als lectors que del que es tracta és de participar o no, llibertat total. Hi ha varies opcions: abstenir-se, votar sí, votar no o votar en blanc. És un acte profundament democràtic perquè les consultes als ciutadans – malgrat el que digui la Constitució espanyola, que dificulta enormement que siguin vinculants- són el cor i l’essència de la democràcia.
M’expliquen que l’Ajuntament vigatà ha enviat diverses vegades a la benemèrita municipal a despenjar algunes pancartes que conviden a participar. I això per què? L’argument que donen és que algunes estan col·locades entre dues faroles i això és mobiliari públic. En canvi si estan sustentades entre 2 arbres ja els hi està bé. En definitiva ganes de tocar els collons perquè el corol·lari és evident. Les faroles són mobiliari públic i els arbres no (?). Doncs bé siguem conseqüents, entenc que tinc tot el dret de tallar els arbres de Vic i fer-ne llenya per a la meva llar de foc.
Hi ha alguns polítics comarcals que s’han ben lluit. És incomprensible la seva actitud i això que aquesta consulta no és pas vinculant al no tenir el sí de Madrid.
Tothom és ben lliure de participar-hi o no però són intolerables algunes coses que han passat. Pretenen callar la boca als ciutadans? Volen que els votem a ells sempre en llistes tancades? Au va!
Ara sempre que passegi per Vic en lloc de mirar-me la multitud d’aparadors, em fixaré en els arbres, tan desprotegits, tan poc valorats. No en tallaré pas cap perquè m’agraden massa.
Una cosa sí que m’ha quedat clara: si alguns polítics no volen que participi, és que justament haig de fer el contrari i anar a votar. M’han portat la llum, no puc pas tolerar que gent poc democràtica em calli. Quan ho faci pensaré en els que han posat pals a les rodes i els hi dedicaré una botifarra ben grossa. Faltaria més!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*