Skip to content

CANVI D’AGENDA

Quan s’acosten les festes de de Nadal ja començo a tremolar. Que si regals per aquí que si regals per allà… No paro de parlar-li al meu fill d’austeritat en els obsequis, però ell ja sap que té la partida guanyada. M’agraden els regals però fets amb mesura.

La meva dona em va demanar: que vols que et portin el tió i els reis? I jo li vaig dir que uns quants “llibrots” i una agenda perquè el nen quan era petit em va guixar moltes pàgines.

Quan vaig tenir-la a la mà em vaig espantar una mica. Hi havia molts números de telèfon per a traspassar. Caldria fer-ho a poc a poc.

Aquesta feina laboriosa i lenta, va despertar els meus records: hi havia telèfons d’organismes i de gent que ocupen o ocupaven càrrecs importants. Vaig pensar que calia conservar-los com si fossin or. Són fruït d’hores de lluita com a conseqüència del meu treball com a col·laborador en diferents mitjans de comunicació. Em caldrà utilitzar-los novament algun dia, ja que he pres la decisió de posar la majoria de les meves energies en aquesta tasca.

Molts noms van passar per la meva vista i em van despertar tota mena de records. Hi havia el telèfon del meu pare mort, també el d’un amic difunt,(se’m va gelar el cor) altres, de persones que en algun moment de la meva vida hi havia tingut lligams emocionals, i que ara ja no representen res o ocupen un altre rol. En vaig esborrar uns quants. Però haig de confessar que n’hi va haver algun que no vaig poder fer-lo desaparèixer.

Hem d’estar disposats a partir-nos la cara pels nostres amics, però també hem de pensar que la vida és canvi constant, no hem de quedar enganxats a les persones o a les coses. El pas del temps modifica moltes relacions. Però cony, que difícil que és treure’s del cor el passat! Vaig decidir fer un acte simbòlic, un acte purificador: un cop van estar les dades traspassades vaig encendre la llar de foc i vaig cremar l’agenda vella demanant a l’Univers, felicitat per a tots, inclosos els difunts, especialment per al meu pare i l’amic Joan Maydeu que ens van deixar fa uns anys.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*