Skip to content

POLÍTICS MUTS

Molts lectors pensaran que és impossible que existeixin polítics que tinguin la boca tancada. Els puc assegurar que, a vegades, això és així.

Quan vam començar al Canal Català TV Osona, el programa “Si té explicació no se li troba”, que per cert s’emet els dijous a les 23’00- també el podeu veure en les seves redifusions- vaig decidir com a director, d’iniciar-lo convidant al batlle de Vic.

El nostre programa és una tertúlia i amb el director adjunt- en Jaume Ortiz- volíem que vingués com a invitat per a donar-li a la primera emissió un xic de solemnitat. El vam convidar de cor i sense cap mala intenció. Jo fins i tot, feia un temps, li havia dedicat un article elogiós, doncs crec que els pactes post-electorals han enfortit el govern de Vic.

En aquells moments Vic estava a tots els mitjans de comunicació arrel de la polèmica sobre l’empadronament dels immigrants. Vaig parlar amb els serveis de premsa de l’Ajuntament, bons professionals, i em van posar una condició que ara no detallaré . La vaig acceptar sense problemes. La sorpresa va venir un dia després quan em volien imposar una segona condició del tot inacceptable. El batlle vindria amb la condició pactada però calia fer-li una entrevista. Com he dit el nostre programa és una tertúlia, així doncs vaig contestar que no canviaríem el format per fer content al senyor alcalde.

La segona sorpresa me la vaig emportar fa poc. Vam dedicar un programa al socialisme català, arrel de les manifestacions discrepants amb el seu partit dels consellers Castells i Ernest Maragall. El serveis de premsa del PSC, a part de ser molt amables, no van posar cap interès per poder fer una connexió telefònica amb algun alt càrrec del partit. Van al·legar manca de temps i problemes d’agenda, quan la realitat és que se’ls va demanar la connexió amb dies d’antelació i es tractava de dialogar menys de 5 minuts. No volien parlar, el tema els incomodava.
Creuen que en època d’eleccions haguessin actuat així?

He arribat a una conclusió, als polítics cal interpretar-los pels seus silencis i no per les seves paraules. És ben trist.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*