Skip to content

PER QUÈ NO HO LEGISLEN?

Els nostres legisladors no saben legislar o el que és pitjor: potser no volen

Quina explicació té sinó que a la província de Girona hagin quedat moltes localitats sense corrent elèctrica? Com és possible que els nostres governants no obliguin a empreses que guanyen una munió de diners- que paguem els ciutadans a canvi d’uns serveis més propis del tercer món- a tenir unes infraestructures com Déu mana?

Això no passa a França ni a cap país europeu avançat. La qüestió es ben senzilla: les torres elèctriques col·locades a zones d’alta muntanya no cauen pas quan hi ha temporal o fa una nevada. Per què no instal·len doncs les mateixes torres elèctriques a tot el territori? La resposta és ben fàcil: són més barates les que no aguanten els temporals ni la neu. Pensen els nostres governants que les grans companyes elèctriques faran aquesta despesa si no se’ls hi obliga? Cal promulgar una normativa perquè instal·lin a tot el territori les torres que posen a la muntanya. Guanyen molts diners, alguna cosa cal demanar-les-hi a canvi.

Però que es pot esperar d’una Administració que paga als seus proveïdors quan li dona la gana?

Aquest país és un desgavell, a França emets un xec sense fons i et treuen del sistema bancari. Aquí tothom fa el que vol.

Cal una legislació que obligui a empreses i Administració a pagar les factures en un màxim de 30 dies. En l’actualitat es donen situacions aberrants. L’Agència de Gestió Tributaria exigeix als empresaris que paguin l’IVA dins dels terminis legals, però alguns no poden fer front a la despesa perquè fan obra pública i l’Administració no els ha abonat les factures. Hisenda no entra en raons i exigeix un aval bancari si el deute és superior al milió de les antigues pessetes, però les entitats d’estalvi a qui l’Estat va insuflar una bona quantitat de diner públic, tenen l’aixeta tancada. Aquests empresaris poden ser víctimes d’interessos i sancions per part de l’Administració de l’Estat que és qui els deu els diners.

Això no es pot aguantar més, facin el favor de legislar d’una punyetera vegada, facin servir el sentit comú, o deixin el cotxe oficial i vagin cap a casa. Viurem millor sense vostès.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*