Skip to content

DE FET JO NO HO VOLIA…

De fet jo no ho volia. Potser no us ho creureu però mai m’han interessat els diners. Quan era jove en tenia prou amb tenir xavalla suficient per anar a fer unes cerveses amb els companys. No volia pas ser graduat social i discutir-me amb advocats i graduats als jutjats socials. No desitjava pas administrar una assessoria jurídica, ni tenir advocats col·laboradors, ni personal a les meves ordres. Mai havia volgut ser empresari. Volia ser feliç, però en la meva ignorància de joventut, no em podia imaginar que la lluita era amb un mateix.

Quan vaig decidir integrar-me en la societat, sabia que pagaria un preu alt, però no podia continuar sense ingressos.

Crec, modestament, que sóc un bon graduat social i que administro l’empresa amb sentit comú. De fet jo no ho volia però per sort tinc una obsessió: les feines que assumeixo vull fer-les bé. M’agradin o no. A vegades també m’he equivocat però no ha estat mai malintencionadament.

La felicitat rau en el no temps, en sentir-se fusionat amb tot el que existeix a l’Univers. Sovint confonem l’eufòria amb la felicitat. La primera té una pujada ràpida provocada per causes externes, però no es manté, la baixada és inevitable. La segona surt de l’interior d’un mateix i flueix continuadament sempre i quan s’aconsegueixi per mitjans naturals.

Potser arribarà un dia que em caldrà deixar de fer de graduat social i d’administrar l’empresa. També de col·laborar en els mitjans de comunicació. Aleshores m’assentaré i recolzaré l’espatlla a l’escorça d’un roure perquè m’acaroni la columna vertebral i em faci massatges entendridors al meu mal cap. Les fulles m’aixoplugaran, les miraré caure i renéixer i els hi diré hola i adéu . L’herba em farà de coixí. Agafaré suaument la mà de la meva companya i lluitarem contra el temps fins que- fusionats amb tot el que existeix- el buit conscient es faci present, així serem feliços; tot esperant la mort que no és res més que una altra forma de vida.

Nota: aquest article el dedico a M.D. Vinyoles- professora de literatura- que ha tingut la gentilesa de treballar alguns dels meus texts amb els seus estudiants.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*