Skip to content

JESÚS I TV3

La tarda de Divendres Sant per TV3 vam poder gaudir d’una bona pel·lícula: “Caravaggio”, la vida del pintor de la llum i les tenebres, maltractat pel papat i fins i tot traït fins a la mort per alguns membres de la cúria romana.

Calia ser atrevit per a programar aquella tarda un film d’aquestes característiques. Estic segur que al servei del teleespectador devien rebre més d’una queixa. Jo els vaig felicitar.

És habitual en aquestes dades que les televisions passin pel·lícules carrinclones que per vistes i per vulgars et porten a fer el son dels justos. De fet hi ha excel·lents pel·lícules sobre Jesús, per exemple “ L’última temptació de Crist” del genial cineasta Martin Scorsese, però no s’adiuen al que la jerarquia catòlica considera de “bon gust”. Justament ells, que han traït el missatge de Jesús fins a extrems que si tornés els recordaria : “ Ai de vosaltres, mestres de la llei, perquè us heu apropiat de la clau del coneixement: vosaltres no hi entreu, i als qui volen entrar-hi els hi ho impediu!”

És per això que considero que cal felicitar públicament a la direcció de TV3 “la nostra” encara que com comprendreu la “meva” és el Canal Català Osona a on col·laboro.

La Setmana Santa s’ha convertit es un període de vacances. Personalment no m’agraden aquestes processons multitudinàries, tot i que les respecto perquè hi ha gent que les viu amb el cor. Per a molts però, no passen de ser un espectacle folklòric, que fins tot incideix en el lloc a on decideixen anar de vacances. L’ execució de Jesús, fruit d’un missatge místic i revolucionari que no van tolerar els poders de l’època- de fet tampoc ara ho permetrien- es converteix, massa sovint, en un vulgar espectacle.

La Setmana Santa per als deixebles de Jesús hauria de ser un període de tristesa i de joia. De tristesa per les horribles tortures a que va ser sotmès. De joia perquè es va convertir en un “buda” anomenat Crist que il·lumina el món.

Torno al principi, m’agrada l’actual enfoc de la televisió pública catalana. No és carrinclona, no emet programes “basura” i les informacions són bastant objectives. La Mònica Terribas es mereix el meu reconeixement públic.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*