Skip to content

TEJERO VA GUANYAR


Tejero va guanyar. Els colpistes no van aconseguir tot el que es proposaven amb aquell intent de cop d’Estat però van destruir el que podia ser un projecte modèlic. Una Nació de nacions. Un exemple de convivència entre diferents cultures. Sí, Tejero i els seus van guanyar. Els intolerants van imposar el seu concepte d’Espanya.

No n’espero res de la sentència del TC, tant me fa el que dirà,quan llegiu aquest article no crec pas que hagi sortit. Els catalans hem vist com érem objecte de la burla d’una justícia deplorable, esperpèntica. El TC està tocat de mort.

Ha quedat clar que no n’hi ha prou de que un poble decideixi en referèndum, que ho aprovi el seu Parlament; que les Corts espanyoles hi donin el vistiplau: No, no n’hi ha prou, cal que el màxim tribunal de l’Estat hi fiqui cullerada. I d’això en diuen democràcia?

Per acabar-ho d’adobar al TC porten no sé quants anys negociant. A mi com a persona que té dret a toga( hi ha gent que no ho sap, però els graduats socials- als jutjats socials- tenim el dret a defensar als nostres clients i per tant a portar toga i actuar als estrades) em cau la cara de vergonya. Un tribunal no “negocia” “ad eternum”, dicta sentències i com més ràpid millor. El TC s’ha convertit en el mercat de Calaf. La vergonya de la judicatura! Haurien de declarar-se incompetents, seria la solució més digne. De fet de competència n’han demostrat ben poca.

Quan els colpistes van aconseguir que els polítics aprovessin la LOAPA, el concepte d’una Espanya federal o confederal va quedar tocat de mort. Fins i tot el PSC va perdre el grup parlamentari propi que tenia a Madrid. Que esperen per a exigir-li al PSOE la seva restitució?

Els intolerants sempre volen tenir tota la raó. Tant se val si és en religió, en política o en el que sigui. Fins i tot estan disposats a imposar els seus punts de vista per la força.

La justícia i el dret no són pas el mateix. El problema esdevé greu quan els dos conceptes s’aparten cada cop més un de l’altre. Molta gent pensem que el dret és cada cop més tort i que si Catalunya, vol ser mínimament sobirana, haurà d’optar per formules més radicals.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*