Skip to content

EL REI ES RECUPERA

D’entrada vull aclarir dues coses: la primera és que sóc partidari de que el catalans decidim lliurament com ens volem organitzar políticament. La segona es que no tinc res conra el Rei. Ambdós pensaments no són pas incompatibles.

Si en lloc de monarquia a l’Estat espanyol hi hagués república- que és un sistema polític que a mi m’agrada- viuríem en el caos més absolut. De fet, amb la Constitució a la mà, el poder no el té el Rei sinó els representants elegits pels ciutadans.

Tenim, en general, uns polítics mentiders, que s’insulten sense parar els uns als altres amb frases gruixudes. Uns volen conservar el poder al preu que sigui i els altres el volen aconseguir sense cap mirament. Si no són capaços- ni en aquesta crisi econòmica brutal que estem vivint- de fer front comú per aplicar solucions raonables- especialment el PP i PSOE- què se’n podria esperar si tinguéssim un president de la República del PSOE o del PP i un president del govern del partit contrari? El Rei no es pot negar a sancionar una norma però si passés el que he relatat seria la guerra total. Fins i tot m’atreveixo a dir que governaria en Rouco Varela i els magistrats de Tribunal Constitucional, que de fet ja ho fan ara i ja veiem com ens va.

Us podeu imaginar els titulars i les editorials de diaris com “La Razón”, “El Mundo” i tots els periodistes de la caverna mediàtica madrilenya amb en Jiménez Losantos al davant si a l’operació a que va ser sotmès el Rei a la “Clínica Quiron” hi hagués hagut un imprevist- l’anestesia sempre comporta un risc- i hagués mort?

Els titulars serien més o menys: “Los catalanes se cargan al Rey”. “El Rey asesinado en Cataluña”. Les editorials també serien sucoses . “Núnca se debió permititr que un catalán le tocará un pelo al Rey…” “Los secesionistas catalanes han conseguido lo que andaban buscando con sus contubernios: matar al Rey…” “Laporta debió de beberse, en calzoncillos, una apestosa caja de cava catalán cuándo supo lo del magnicidio. De hecho lo más probable es que estuviera al corriente con antelación, pués seguramente debía formar parte del complot…”

Gràcies a Déu “La Vanguardia” titulava “El Rey se recupera…”

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*