Skip to content

UNA XERRADA AMB EL GOS

Era primavera però feia un dia plujós i fred. Quan vaig sortir al jardí em vaig trobar amb el gos ajagut i tremolant. Em va mirar fixament, amb uns ulls plens de tristesa. El vaig acaronar i li vaig fer un examen tàctil. Quan li vaig prémer una de les anques va gemegar de dolor.

Aquella mirada em va arribar al cor. M’estava dient: “estic trist perquè tinc dolor. Si et plau fes-hi alguna cosa”

El vaig fer entrar . Es va estirar al costat d’un radiador. Li vaig posar menjar i aigua però passaven les hores i seguia tremolant i dels seus ulls emanava una tristor infinita. Em trobava sol a casa, transcorria el temps i la cosa no millorava.

Vaig prendre una decisió: trucar al veterinari i que el vingués a visitar. Em vaig mirar el gos fixament i li vaig dir: “mira Jack estigues tranquil. He avisat al “doctor de gossos” i vindrà tan aviat com pugui. Tingues paciència”. Va semblar que es tranquil·litzava una mica i em va dirigir una mirada amable.

Al cap d’una estona va venir la veterinària. Li va fer diferents proves i va concloure: “ aquest animal és molt vell i pateix osteoartritis. Ara li punxaré un calmant però s’haurà de medicar la resta de la seva vida. Et donaré unes pastilles, cal subministrar-n’hi mitja al matí i mitja al vespre. No te n’oblidis.

Vaig posar cara de pomes agres, això dels medicaments- a llarg termini- no presagia mai res de bo. La “doctora de gossos” em va donar un pot de píndoles i em va dir que si en 15 dies no li passava el dolor la tornés a telefonar. Vaig abonar-li els honoraris i va marxar.

El gos- amb els efectes de la injecció- es va anar relaxant i em mirava expectant. Em vaig asseure al seu costat i li vaig dir: “Mira Jack, penso que entens moltes més coses de les que els humans ens pensem. No dubto pas que comprens el que et passa. Per això et parlaré clar: tots els sers ens fem vells i patim . Tu també envelleixes i estàs malalt. Per sort ara disposem de moltes medecines que ens alleugen el dolor. Caldrà medicar-te. Jo me’n cuidaré i no et deixaré pas patir. D’acord?

Es va enroscar al costat del radiador, va emetre un ronc, em va mirar agraït i va quedar profundament adormit.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*