Skip to content

UN MALALT I UNS METGES

Hi havia un temps que quan necessitaves els serveis dels metges, no hi havia cap mena de diàleg . Ells decidien sense donar-te explicacions.

Ara, molts professionals de la medicina ja no actuen així. Saben que al seu davant hi ha una persona que vol saber el que li passa i compartir, fins a on sigui possible, les decisions. Us explicaré un cas personal: Vaig patir una enfermetat greu. El doctor que m’havia d’operar em va explicar detalladament, en un llenguatge entenedor, el seu punt de vista i com enfocaria el cas.

Vaig participar activament en les decisions. Al principi l’operació va ser un èxit total, després una petita complicació, del tot inesperada, es va anar fent grossa i em va portar a les portes de la mort. Aquí sí que va ser el metge qui va prendre la decisió ell tot sol, ràpida i eficaç. Gràcies a Déu estic ben viu, almenys quan escric aquest article. Sempre agrairé el tracte humà i professional del cirurgià. Mai li donaré cap culpa del que va passar, al contrari, es va respectar la meva llibertat. No es pot pas calcular tot.

La gent hauria de tenir una cosa molt clara:si vol participar en les decisions- a la qual cosa hi té tot el dret- ha d’entomar la seva part de responsabilitat.

La segona intervenció que em va fer, va ser un èxit i em va salvar la vida. El tema podia haver acabat aquí però quedaven seqüeles importants.

Els doctors que es van fer càrrec d’aquesta nova fase em van demanar si ho volia deixar estar. Era l’opció més conservadora. Ells coneixien ja el meu caràcter i ja sabien la resposta. Em vàrem parlar a fons i finalment em van proposar de fer una actuació mèdica força revolucionària. La meva resposta va ser que SÍ. Encara no sabem com acabarà aquesta segona fase. Sembla que tot va bé malgrat que he patit dolor.

Del dolor- que a poc a poc va remetent- no li dono pas la culpa a ningú i en canvi vull transmetre les gràcies a molts, que no puc citar per manca d’espai. És el dolor de la llibertat compartida amb uns professionals que em fan costat. El NO ja el teníem. Òbviament m’agradaria que tot sortís com esperem, però d’alguna manera ja hem guanyat perquè som un equip formidable.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*