Skip to content

AMICS

Sovint parlem dels nostres amics, sense adonar-nos-en que aquesta és una paraula molt gruixuda.

Qualifiquem d’amics a persones que són simplement coneguts o confonem la bona sintonia amb l’estimació.
No podem rebaixar el nivell del llenguatge d’una manera tan barroera.

Un amic és una persona que t’estimes i que t’estima. Un amic és algú disposat a estar al teu costat, de manera persistent quan les coses no van bé, també de compartir els moments de joia i això ha de ser recíproc.

Un amic està per sobre de les ideologies. Si algú per ser el teu “amic” et demana que pensis o actuïs com ell, t’està enganyant, no et vol com amic sinó com a súbdit.

Hi ha persones que a vegades penses que són els teus amics però després et defrauden estrepitosament. Sense ressentiment els esborres de la llista i deixes una porta oberta per si un dia cal tornar a canviar d’opinió. Cal matisar que en la relació amb els amics també hi ha graus però hi ha uns mínims irrenunciables.

Sóc una persona afortunada perquè tinc amics de veritat. Com ja he explicat altres vegades- he viscut moments molt difícils degut a una malaltia greu- i ells han estat al meu costat .

La nit de San Joan vam celebrar una festa a casa. Van venir quatre amics “pota negre”. No vam fer res de l’altre món. Ens vam instal·lar al jardí i com a estrelles de la nit hi vam convidar un bon cava i una espatlla de pernil. Tots ens estimem molt- a vegades, sembla que fa vergonya utilitzar aquest mot, però estic cabrejat amb les hipocresies filològiques d’alguns presumptes intel·lectuals- la vam fer petar i el temps va passar volant. Llàstima que el nen, amb la condescendència de la meva dona, tirava algun petard d’aquest que semblen còctels “molotov” i el gos s’espantava i es trencava la pau del moment .

L’endemà , cap al tard, van venir uns veïns, també amics de veritat. Vam observar com moria el dia, mentre xerràvem tranquil·lament.

I és que les coses bones són senzilles, simples, però els humans tenim la mania de complicar-ho tot, entre altres motius perquè som uns vanitosos i no sabem o no volem gestionar honestament els sentiments.

7 Comments