Skip to content

ELS PETITS ACTES

Excepcionalment a la vida passen coses extraordinàries. Per exemple quan t’enamores, quan reps una herència, et toca la loteria, etc. o a la inversa, quan agafes una malaltia greu, tu o algun dels éssers que estimes, quan es mor algú important en la teva vida, etc. però això no és pas tan habitual. La vida la conformen moltes vegades els petits actes.

Així, doncs, el dolor o el plaer estan sovint, íntimament relacionats amb com afrontem les petites coses. Això provoca que el nostre cervell generi endorfines, dopamina i altres substàncies que ens produeixen un determinat estat d’ànim.

Si t’observes a tu mateix o als altres- un treball que no és gens fàcil, però tot és qüestió d’entrenament- pots veure si ets una persona negativa, sovint enfadada o si gaudeixes de la vida. Si ens parem a pensar i analitzem diferents persones que coneixem també ho podem saber.

Hi ha gent que no els costa gens d’estar contents i n’hi ha d’altres que sempre estan enfadats i carregats de mal “rotllo”. Ser positiu per a molts, i jo m’hi incloc, és un acte difícil. Per a canviar aquest hàbit en primer lloc cal ser-ne conscient, després lluitar cada dia per donar-hi la volta.

Personalment, reconec que em costa.

El problema de rodejar-se de gent negativa, és que et traspassen el seu “mal rotllo”, cosa a la qual no hi tenen cap dret i no els ho podem pas permetre.

Si estem d’acord amb la premissa que els petits actes ocupen una gran part del nostre temps, la importància de com els afrontem, esdevé primordial. Ens podem passar la vida amargats o en canvi gaudir-ne.

Posaré un exemple senzill: suposem que hem de fregar els plats cada dia. Sí pensem que és una càrrega feixuga i la fem per obligació- de manera ràpida i malament- ens estem amargant la vida, etc. si som capaços de pensar que cal fer bé la feina i que és un plaer tenir la casa neta i ordenada i que després utilitzarem els plats per a fer un bon àpat, pot ser tot un plaer rentar-los.

En una situació de normalitat- no parlo, per exemple, de les persones que passen gana o estan lluitant en una guerra, etc.- la felicitat depèn de nosaltres mateixos.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*