Skip to content

CASAR-SE AMB UN BURKA

En M.H. vivia a Kabul, els seus pares i els d’una noia que residia a les muntanyes properes van acordar el seu casament. Ni tan sols s’havien vist mai. En M.H. és una persona cultivada. Escriu i també pinta quadres.

Quan els van presentar, davant seu hi havia una presó de tela. El burka que portava li tapava tot el cos, fins i tot les mans. Una petita reixa a l’altura dels ulls, permetia que el veiés amb dificultat. Una bafarada intensa sortia d’aquella presó mal airejada. Els van deixar sols uns moments i li va poder veure la cara.

Es va pactar el dia del casament. En M.H. no volia desobeir a la seva família, però sabia que en aquelles condicions el casament era impossible. Desconeixia com era el cos de qui havia de ser la seva muller; no en sabia res de la seva vida , ni tan sols si a ella, ell li agradava.

Amb uns petits estalvis, a la nit d’un dia qualsevol es va escapar de casa. No m’estendré en les peripècies que va haver de passar fins arribar a Espanya.

Va demanar asil polític, al considerar-se víctima d’unes costums que atempten contra el drets humans. El Govern espanyol li va denegar, argumentant que no era objecte de cap persecució per raons polítiques.

Considero que el Burka, el niqab( tela que cobreix a la dona fins els genolls i deixa lliure els ulls però que sovint és combina amb un altre vel que els tapa) i el xador- que és una tela que cobreix tot el cos i produeix molta calor com el burka i el niqab – que es completa amb un mocador al cap o a la cara són una vulneració flagrant dels drets humans. El burka- al domicili familiar- si hi ha els fills grans o els cunyats o altres homes aliens a la família també ha d’estar posat íntegrament. No tinc més coneixements sobre les altres teles descrites.

No podem permetre aquestes atrocitats. Crec que els “predicadors” de la convivència i de la integració- que em sembla perfecte- haurien de denunciar- també, sense embuts, aquests atemptats terribles als Drets Humans. No es pot tolerar la degradació moral i el sofriment d’aquestes dones.

Sobre el hyab i la shaila- que són simples mocadors de cap- em semblen del tot respectables.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*