Skip to content

DEIXAR DE FUMAR

Des dels 16 anys que fumo, ara ja en tinc 52. Tinc un fumar compulsiu, cada dia consumeixo uns 2 paquets, més o menys. Una vegada vaig aconseguir- amb l’ajuda de pegats de nicotina- de deixar-ho més de dos anys, però -malauradament- vaig recaure. Vaig patir força per a aconseguir-ho.

Fa pocs dies parlant amb un metge, psiquiatre, que conec fa anys, li vaig explicar que volia deixar de fumar. Vam quedar un dia a casa meva per fer-la petar i també per parlar sobre el meu problema amb el tabac.

Em va receptar unes pastilles que es diuen Elontril. Aquestes píndoles treuen progressivament les ganes de fumar. No cal parar de cop, es tracta de prendre una pastilla cada dia sota estricte control d’un professional metge i fumar quan en tens ganes. No proveu pas d’anar a la farmàcia doncs no us les vendran pas sense recepte. És un antidepressiu que té aquests efectes secundaris.

Cada cop que encenc una cigarreta ho haig d’apuntar en un paper ja preparat per a això. També hauré d’anar al psicòleg a fer una teràpia de reforç. Cada 3 setmanes haig de parlar amb el psiquiatre per a portar un control estricte.

El tractament és de franc, doncs les píndoles -al ser antidepressives- entren pel Servei Català de la Salut. El psiquiatre, en aquest cas, per amistat no em cobra res, però també podeu demanar hora al Centre de Salut Mental, a l’Hospital General de Vic, i la visita és gratuïta. El psicòleg també.

Aquesta és una droga estúpida, mata a poc a poc, com casi totes, però no dona cap plaer. Potser la cigarreta de després d’esmorzar, dinar i sopar sí que són plaents però la resta -si ho observeu- no donen cap mena de satisfacció. El problema és que moltes persones no en podem controlar el consum i és clar, no ens en fumem tres, sinó moltes més.

Estic il·lusionat, vull deixar definitivament aquesta addicció idiota. Tinc una edat perillosa, les conseqüències del consum de tabac són molt pernicioses. Obturen les arteries coronaries entre moltes altres coses.

Estimats lectors, quan acabi aquest procés us explicaré el final. M’agradaria poder-vos dir que he guanyat. Potser alguns fumadors s’animarien a provar-ho. Però, de fet, per què esperar tant?

Fotografia: elpais.com

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*