Skip to content

BLAU

M’agrada el cel ben blau, sense cap núvol, em fa sentir bé, amb harmonia amb la natura. M’apuja el to vital. M’agrada el blau “elèctric” de les camises. Trobo que em queda bé , és provocatiu i transgressor . M’encanten els texans, blaus, una roba que ho aguanta tot, còmoda de portar i gens pretensiosa.

Quan vaig als Jutjats Socials la meva dona sempre em diu que em posi un vestit amb corbata. Jo sempre protesto. Al cap i a la fi la toga de Graduat Social ja em tapa la vestimenta. La corbata m’empresona el coll. El primer que faig quan s’acaba el judici és treure-la i posar-la a la butxaca. De fet deu tenir raó, doncs una vegada un Magistrat em va treure de la Sala per no portar corbata i em va caldre demanar-ne una de prestada a un company. Quin pretensiós sa senyoria!

M’agrada el disc “Blau” d’en Pep Poblet, la seva primera peça és la sintonia del programa que fem a CCTVO amb en Jaume Ortiz i d’altres col·laboradors.

M’agrada el toc “blau” de dues copes de bon vi, tot fent un dinar amb els amics o la família.

Aquest planeta en que vivim és el planeta blau. Les fotografies fetes més enllà de la nostra atmosfera són precioses. No fan distincions entre pobres i rics. Tots sota d’aquell mantell protector- blau ben blau- plorant o rient perquè els multimilionaris també ploren.

M’agrada el blau de la mar, sí en femení. D’aquí va sortir la vida al nostra planeta. És meravellós veure com les ones moren a la platja i es barreja el blanc i el blau igual que quan piquen a les roques.

M’agraden els quadres que pinta en Miquel Colomer, especialment si estan tacats de blau. A casa en tinc algun de magnífic.

M’agrada el blau amb que estan pintades moltes cases a Grècia. Un país que no s’adaptarà mai a la CEE perquè viu en “blau” o sia sense presses, gaudint del temps. Bevent vi de resina sota les oliveres.

M’agrada el “blauet” que utilitzaven- fa uns anys- aquelles dones que anaven als rentats a netejar la roba, després d’una jornada esgotadora en una fàbrica tèxtil i de procurar per a tota la família. A elles dedico aquest article, blau de cap a peus.

Fotografia:www.phototak.es

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*