Skip to content

DE VÍCTIMES A BOTXINS

Estic acabant de llegir el llibre “L’Hipnotitzador” de Lars Keepler, editorial Ara Llibres SCCL. Aquesta magnífica novel·la va tenir un èxit increïble. A Suècia es va desencadenar una “busca i captura” de qui era l’autor doncs Lars Keepler és un pseudònim. Finalment es va descobrir que els autors de la novel·la eren la parella d’escriptors Alexander Ahndoril i Alexandra Coelho.

Aparentment la novel·la és narrativa policíaca però aprofundint una mica es veu clarament que no és pas només això.

Ho explico perquè aquesta novel·la m’ha confirmat una teoria que ja tenia clara des de feia temps. Tota víctima es converteix en botxí.

La violència física o mental que s’aplica a una persona- especialment als nens i adolescents- es convertirà exponencialment en més violència més tard o més d’hora. És la Llei Universal de la causa i de l’efecte.

Quan se li fa mal a algú de manera persistent o se li aplica una violència excessiva i sobtada aquesta persona queda malferida. Psicològicament descompensada. La seva llibertat queda malmesa i acabarà fent el que ella ha patit. No podrà pas evitar-ho.

La foscor és poderosa i les seves arrels s’estenen amb persistència. Queda una única solució: que aquesta persona revisqui el seu trauma i l’integri.

Reconec que és fàcil escriure a favor- per exemple- dels delinqüents, quan el qui ho fa no n’ha estat pas la víctima. Que difícil deu ser perdonar?! Ara bé a darrera de cada malfactor si amaga- sense dubte- una violència que ell ha patit amb anterioritat, bé sigui a nivell familiar o social.

Malgrat el que he explicat no tindria cap problema en defensar la meva vida o la d’un altre si es produís una situació de perill evident. Potser fins i tot seria capaç de matar. Ara bé, això no li treu ni un bri de veritat al que he relatat amb anterioritat.

Hem de ser molt curosos amb el tracte amb les persones- com he dit- especialment amb els nens i els adolescents. Ells no tenen experiència, són carn de canyó. Hi ha molts pares que no mereixen pas ser-ho. Els carreguen d’activitats o els ignoren. És clar però,que ells també van ser víctimes i ara són botxins. Qui trencarà la cadena?

Fotografia: www.palmexo.org

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*