Skip to content

ELS SOCIALISTES (?) I EL MEU GOS

Fa pocs dies llegia a “La Contra” de “La Vanguardia” que els humans no som pas els únics éssers que tenim consciència. O sia que sabem qui som. Un científic afirmava que tots els grans mamífers tenen consciència. Els gossos també. Hi ha molts animals que ni tan sols saben que existeixen.

Al gos de casa li agrada escapar-se del jardí i anar a donar un volt pel carrer. Aprofita que s’obre o es tanca la porta automàtica per a escapolir-se. No marxa mai si no es queda algú a la casa i així poder tornar a entrar. És molt intel·ligent.

Ara ja és molt gran, però vigila el jardí amb l’eficiència de sempre, malgrat que necessita tractament farmacològic doncs pateix d’artrosi i certs aliments que li agraden molt no se li poden donar, ja que li afecten l’aparell digestiu. Quan fa molt fred es queda palplantat a la porta fins que el deixem entrar i s’ajau al costat del radiador de la calefacció.

Vam arribar a casa amb la meva dona- jo venia del dentista- i em trobava malament. Em vaig posar al llit i vaig quedar profundament adormit. Ella va tornar a marxar. El gos es va escapolir i quan va retornar es va trobar amb la porta tancada. Espantat va anar a casa dels veïns que van trucar el timbre de casa però jo no em vaig llevar pensant que podia ser qualsevol pesat. Cal ser especialment curós en temps d’eleccions. Al vespre quan la meva dona va tornar, el va trobar davant de la porta tremolós. És conscient de que és vell, que està malat i que necessita que el cuidin.

Tot això em va fer pensar en les persones que s’han quedat sense casa per culpa d’haver sol·licitat hipoteques molt per sobre de la seves possibilitats. Certament en la seva actuació hi ha un grau important d’inconsciència, però com anomenar la “praxi” de la banca que les hi va concedir?

Després el Govern espanyol va córrer a ajudar-la amb els diners de tots els ciutadans. I els milions dels que fatxendejaven d’haver guanyat durant tants anys? En justícia a qui primer calia socórrer era als ciutadans que es quedaven sense casa. Si fins i tot els gossos i tenen dret!

D’això en diuen socialisme? Quins collons! Si ells són socialistes jo sóc monjo de Montserrat!

Fotografia:www.fotosperros.es

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*