Skip to content

EL PAPA DE ROMA

No és la meva voluntat molestar a ningú. Ara bé no m’autocensuraré, sempre escric el que penso.

No estic d’acord amb la visita del Papa a Barcelona, per molts motius que intentaré explicar.

En primer lloc no serà un viatge espiritual. Serà un espectacle de masses, pitjor que si vinguessin els Rollings Stones o qualsevol altre famós. Quants diners costarà aquesta visita a l’erari públic? Crec que Jesús hagués preferit que s’entreguessin als pobres.

Respecto als catòlics, però no a la seva jerarquia. Considero que el Vaticà ha pervertit escandalosament el missatge de Jesús.

Quan Constantí va declarar el cristianisme com a religió oficial de l’imperi ho va fer per pur interès. Li convenia cohesionar la societat. Mal assumpte quan un Estat o un imperi barreja els drets civils amb els espirituals.

Per reblar el clau al segle IV el Bisbe Irineu – per interessos sectaris- va declarar una sèrie d’evangelis, apòcrifs. O sia no inspirats. En aquests evangelis hi ha per exemple el de Tomàs, el de Maria, els evangelis Gnòstics- complicats d’entendre però profundament místics i revolucionaris- i molts altres texts molt interessants.

Jesús mai hagués acceptat tenir un Estat ni les riqueses que hi ha dipositades. No hagués discriminat les dones. Així ho demostren els texts. Tampoc als homosexuals, ni als divorciats, i molt menys hagués tolerat guerres en el seu nom. Tampoc hagués assassinat als càtars ni hagués permès la persecució dels jueus, dels musulmans etc. No hagués tolerat les creuades ni la inquisició, tampoc la pederàstia. No va estar mai en contra el sexe com a factor de creixement. De cap manera l’hagués entès- exclusivament- com a eina reproductiva.

Evangeli es pot traduir com a Bonanova. La jerarquia catòlica ha omplert el món de sang i de por. Ha donat suport- massa vegades- a grans criminals que han vulnerat els drets humans arreu del planeta, i s’ha empescat en guerres intestines per poder o diners.

Per a mi el Papa no ens porta doncs cap Bonanova. Més aviat ens porta un missatge de Jesús, el Crist, tergiversat, ple de mentides, interessos i rancúnia.

El Papa- sense cap mena de dubte- no seria benvingut a casa.

Fotografia: es.noticias.yahoo.com

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*