Skip to content

EL DÉU DELS ORANGUTANS

L’altre dia vaig veure un documental sobre els orangutans. Aquests simis s’assemblen molt als humans, fins i tot en algunes coses en podríem aprendre.

La tala continua d’arbres a l’Amazones amenaça la seva supervivència com espècie.

Els orangutans són extremadament pacífics, i com que no tenen vanitat, els costa molt enfadar-se. Són herbívors, no mengen carn i es passen el dia jugant i saltant pels arbres.

En el reportatge hi havia una imatge molt entendridora. Una mare cuidava del seu fill acabat de néixer. La seva tendresa arribava al cor. Semblava ben bé una de les nostres – això sí- una mica més lletja i força més peluda.

Em nego a creure, que si Déu existeix, tan sols els humans- un xic més evolucionats- segueixin pervivint en un altre estat i lloc. Aquest Déu seria molt injust. Per això m’agraden les teories reencarnacionistes. Crec que són les úniques que poden justificar l’existència d’alguna cosa més, després d’aquesta vida. De fet molts cristians pensen que Jesús va negar la reencarnació i això no és pas veritat doncs ell mateix es va reencarnar. També – com he explicat altres vegades- al segle IV el Bisbe Irineu va declarar apòcrifs molts evangelis, entre ells els Gnòstics. Molts gnòstics creien en la reencarnació i per això no deixaven pas de ser cristians.

En l’hinduisme i el budisme- com tothom sap- també es creu en la reencarnació.

Aquesta qüestió ens podria portar molt lluny- per exemple- podríem parlar de l’home de Neandertal(homo neanderthalensis) . El seu cervell- de mida- era igual o superior al nostre, tenia també una fonètica limitada.

L’antropòleg William Kings li va assignar condició humana però el va considerar una espècie diferent. La realitat és que compartim amb ell el 99’50 del genoma. El seu grup sanguini era 0 o sia un dels quatre que té el ser humà.

Si Déu existeix el considerava un dels seus o el rebutjava? A més cal pensar que els humans no som pas l’última etapa de l’evolució.

Proclamo- tornant al principi- que no acceptaria un Déu que deixés desemparats als orangutans i a altres espècies. Lo contrari seria una injustícia brutal.

Fotografia: www.duiops.net

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*