Skip to content

EL TREBALL A LA LLAR

Ara ja no és com abans, quan l’home generalment treballava fora de de casa i la dona ho feia a llar (fer la compra, netejar, cuinar, cuidar-se dels petits, dels avis etc.) En l’actualitat en moltes famílies tant l’home com la dona compaginen el treball a l’exterior amb les tasques de la llar. Encara hi ha però força dones que treballen exclusivament a casa seva. També algun home.

És comprensible que en temps del franquisme aquest treball esgotador no es valorés. La filosofia del règim era clara. Això formava part de les obligacions que “per se” tenia una dona.

És vergonyós que després de tants anys de democràcia (?) sembli que els diferents governs que hi ha hagut a l’Estat espanyol pensin el mateix. Per què no han regulat legalment aquest treball esgotador? Aquestes persones arriben a la vellesa sense haver cotitzat mai al sistema de la Seguretat Social i per tant no tenen dret a cap pensió contributiva derivada del seu esforç. Alguna persona pot haver utilitzat el frau de llei. O sia simular que prestava uns serveis domèstics a una altra casa i així poder cotitzar i cobrar la seva prestació.

Els diferents governs han estat- sovint- permissius- en aquest tema, però no han regulat mai una legislació que emparés legalment a aquestes persones. Simplement vergonyós!

Qui treballa a casa ocupant-se de la família ha de tenir dret a que se li permeti cotitzar mensualment al sistema públic de pensions, per a garantir-se una cobertura digne quan sigui gran o en el cas de posar-se malalt. No és correcte que tota aquesta gent en quedi exclosa i hagin de recórrer a les assegurances privades.

Per què els legisladors no s’han ocupat mai de modificar aquesta situació discriminatòria? La veritat és que no ho sé. Potser perquè són uns incompetents que cobren un bon sou i a ells no els preocupa el que els passarà quan siguin grans o es posin malalts.

És evident que això no pot pas seguir així i des d’aquesta petita tribuna de la que gaudeixo, ho vull denunciar públicament.

Si els nostres legisladors- no importa el partit- no són capaços de resoldre injustícies tan evidents, no es mereixen la meva confiança.

Fotografia: www.fotosearch.es

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*