Skip to content

LA “VERITAT”

La “Veritat” és una entelèquia. Alguns lectors -amb molta raó- es preguntaran: i això què és? Segons el diccionari de Pompeu Fabra es pot definir com la realització en un ésser del que ell és en potència.

Crec sincerament que en el nostre inconscient tots sabem que és la “Veritat” i voldríem viure en ella. Ara bé, una altra cosa és quan hi intervé la raó. En aquests casos les nostres veritats són parcials, induïdes per la cultura, els prejudicis, les experiències, etc…

Qualsevol persona que llegeixi un article, escolti la ràdio o miri la televisió, hauria de pensar que -sovint- els que col·laborem als mitjans, no diem altra cosa que veritats parcials. No vull dir que no creguem en el que proclamem o escrivim, simplement ens és impossible de sostreure’ns de les nostres vivències.

La campanya electoral ha estat dura. Tots els polítics han volgut tenir la veritat absoluta. S’han interpel·lat amb duresa. Fins i tot penso que -sovint- ens han mentit. Estarem més o menys d’acord amb un determinat partit i/o amb una ideologia concreta però crec que ens equivoquem quan pensem que la nostra veritat és plena i complerta, i la dels altres radicalment falsa.

No negaré que hi ha veritats que són molt evidents. Per exemple:la immensa majoria de persones estem segures, que el que va fer Hitler és esgarrifós i absolutament condemnable. No sempre però, la “Veritat” es mostra tan diàfana.

Hi ha una altre “Veritat” que la bona gent no pot pas negar: els que treballen de cor, per reduir el dolor físic o psíquic dels éssers, són persones extraordinàries. Segurament les més belles.

No sé si aquest article conté molta o poca “Veritat” però puc assegurar al lector, que està fet amb la màxima honestedat. Amb això – crec-, n’hi hauria d’haver ben prou.

Nota: aquest article està dedicat als doctors: de Caralt, Abat, Saló, de Ferrer, Canal, Surinyach i Solerdelcoll i a tot l’equip mèdic que ha intervingut en el meu procés. També a les infermeres de la planta 4 de l’Hospital General de Vic especialment a la Nuri i a la Carmina, al personal auxiliar i al de neteja i serveis. També a tot el personal del CAP de l’Esquirol.

Fotografia: www.eitb.com

2 Comments