Skip to content

LA PLAÇA DE MANLLEU

La majoria de comerciants de la plaça Fra Bernadí, estaven en contra de la seva reforma. Vaig callar per evitar la confrontació. Ara que l’obra ja no pot tirar enrere vull parlar.

Fa molts anys amb en Toni Coromina -que aleshores residia a Manlleu- vam endegar una campanya per reformar-la. La consideràvem d’estil feixista i inhòspita. Fins i tot vaig rebre amenaces.

No vaig voler donar la cara pel batlle de Manlleu ,senyor Pere Prat, doncs no ha complert cap dels acords que es van pactar quan se li va entregar l’edifici del “Coro”, pagat entre molts ciutadans. Ja fa temps vaig dimitir-ne com a Patró .Tampoc està acabat el Teatre Centre. No és comparable, però, la reforma de la Plaça, amb la manca evident d’un nou pont a Manlleu. O és que alguna empresa en pagaria la construcció sense cobrar peatge?

El senyor Pere Prat em mereix tots els respectes, però discrepo de la seva gestió com alcalde. La proposta de la reforma de la Plaça, a càrrec de l’empresa Castellot era molt més beneficiosa per a les arques municipals. Castellot no es quedava els diners de la zona blava, la nova empresa sí. Tots els manlleuencs doncs hi perdem diners. Un regidor de CiU, es va encarregar de posar-hi les traves i el batlle no va tenir prou caràcter per reconduir la situació. Tampoc es va informar amb cura als comerciants i al veïns. Finalment Castellot va abandonar el projecte.

No crec que a les properes eleccions municipals hi hagi majories absolutes a Manlleu. CiU presenta un equip potent i sembla lògic que li retornin els vots prestats a ERC. A en Pere Prat el perjudicarà la brutal davallada d’ERC a Catalunya. Quan es va laminar l’Estatut al Congrés- amb el silenci dels Diputats del PSC-, a ERC li calia sortir del Govern. Cal tenir present però que en les eleccions municipals es vota més a la persona que al partit.

Siguem positius, estic convençut que a la llarga la reforma de la Plaça -amb el pàrquing inclòs-, beneficiarà als ciutadans de Manlleu, als comerciants i als veïns. L’obra estarà en l’actiu d’en Pere Prat.

Fotografia: es. wikipedia.org/wik/Manlleu.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*