Skip to content

EN DEFENSA DEL PIJAMA

Un dels plaers més intensos que es viuen cada dia és quan arribes a casa i et treus els pantalons i especialment els calçotets. Aquest peça de roba – diguem-ho clar – és una vertadera tortura. Estreny els ous i alguna cosa més. Quan et poses el pantaló del pijama sents un gran alleujament que et recorre tot el cos, també una gran sensació d’alliberament i un gran benestar mental.

Són les convencions socials, les quals moltes vegades no tenen ni cap ni peus, però que cal complir escrupolosament pel que diran els altres.

Els homes estem sonats. Segons a que et dediques t’obliguen a posar-te – entre altres coses-, una corbata que t’estreny la nou del coll. A l’hivern cal posar-se a més, una samarreta, una camisa, un jersei o vestit, i l’abric. Tot plegat, fa no fot, deu pesar unes nou tones. Ah! I no oblidem els calçotets dels que ja he parlat i les sabates que t’oprimeixen els peus. Això és insuportable!

Proposo una rebel·lió generalitzada. Qui vulgui que es vesteixi així- és la seva llibertat-, i si això el fa sentir important…. Ara bé, jo vull anar amb pijama tot el dia.

M’explicaré, vull un pijama de cotó o de lli que m’acaroni la pell. A l’hivern proposo portar un pijama gruixut, uns mitjons de llana amb sabatilles, i un bon abric que ens protegeixi del fred. No ho dubteu, el món seria millor, doncs la gent es sentiria menys tensionada.

Recordo una vegada – quan encara com a Graduat Social -, anava a fer els judicis als jutjats socials, que el magistrat em va fer baixar de l’estrada al adonar-se que no duia corbata. Em va caldre demanar-la a un company. Quins collons!

Us explicaré una intimitat: a l’estiu – de matinada, a vegades-, passejo, pel carrer de casa amb pijama, un batí fi setinat i sabatilles. Si passa un vianant o un cotxe i se’m queda mirant, faig com si no els veiés.

Aquest article és un clam al director d’aquesta publicació que també ho és del CCTVO. Vull fer el programa “Si té explicació no se li troba” amb pijama i sortir vestit així per la TV! Em temo que no rebré resposta o en tot cas serà que no. Temps al temps!
Il·lustració: picsdemiza.eu/kegword/fotos%20de%pijamas20 pijamas

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*