Skip to content

LES FLORS D’EN RICHARD

A en Josep Teixidor, anomenat “Richard”, el coneixia del que havia llegit sobre ell als mitjans de comunicació. Especialment quan, anys enrere, va intentar, per primer cop a l’Estat espanyol, que se li reconeixés el dret de casar-se amb una persona del mateix sexe. Aleshores la seva figura fou portada a tots els mitjans de l’Estat. Ara, gràcies a Déu, ja no tindria aquest problema. Sí, amic lector ho has llegit bé -he escrit gràcies a Déu-, malgrat que algun capellà pederasta es pugui escandalitzar de l’expressió que he utilitzat. Jo no crec en el Déu de la por, més aviat crec en el Déu de l’amor infinit. Aquell que va enviar al seu fill, Jesús, que li va etzibar a un fariseu: “ vosaltres purifiqueu per fora la copa i el plat però el vostre interior està ple de rapinya i de maldat”.

A vegades coincideixo amb en Richard a la redacció. Sempre té una paraula amable. Mentre esperem per gravar o realitzar algun programa o per a parlar amb el director de la casa la fem petar. Sovint ens explica alguna anècdota “picant” que ens enriola.

Els seus articles a “l’Osona Comarca” són polèmics. Hi ha qui li critica la sintaxi o la semàntica. Jo he arribat a la conclusió de que val la pena llegir-los. Aparentment semblen crònica “rosa” però si hi furgues una mica t’adones que van més enllà. Aquests escrits, sovint, porten molta “mala llet”. La “mala llet” de qui va haver de suportar un règim feixista aliat amb el Papa de Roma que li reprimia el que en ell és natural. Va patir dues repressions: la del franquisme i la de ser homosexual.

En Richard és un supervivent, no s’ha rendit mai.

També fa un programa al CCTVO que es titula la “Flor d’en Richard”. Porta flors per sorpresa a persones a qui els seus amic o parents volen sorprendre agradablement. Pot semblar un programa senzill, fins i tot es pot pensar que té un punt d’empallegós. Però això no és així – reconec que cal conèixer al personatge-, però quan en Richard entrega una flor a darrera hi ha un missatge important. La vida és senzilla, són els intolerants i els malparits els que la fan inhòspita. És la seva manera de dir-te: que siguis feliç!

il·lustració: ramos-flores.florpedia.com

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*