Skip to content

AROMES DE LLIMONA

Tenia molta set i vaig obrir la nevera. Hi havia una ampolla d’un refresc de llimona. Contenia mig litre del producte. Me la vaig quedar mirant i vaig caure en la temptació. Reconec que em vaig passar, doncs me’n vaig veure tres gots.

L’envoltori em va seduir, deia amb lletres ben grosses: “ fruta sí, ingredientes de origen natural”. També s’hi podia llegir: “gas no, conservantes no, aromas artificiales no, envasado sin conservantes, 6% de zumo.

Al cap de poca estona em vaig començar a trobar malament. La meva panxa em va declarar una guerra sense treva de tal magnitud que semblaven les “falles” de València. Vaig tornar a agafar l’ampolla i vaig llegir detingudament la lletra petita a on deia els ingredients: “agua, azucares, zumo de limón procedente de concentrado (6%), reguladores de acidez, acido cítrico, citrato de trisódico, estabilizadores E-414, E-445, antioxidante, acido ascorróbico, aromas naturales de cítiricos”. També manifestava que calia guardar-lo en un lloc fresc i sec, protegit de la llum solar i d’olors intensos i un cop oberta l’ampolla calia conservar-la freda.

Em vaig emprenyar de mala manera, mentre corria, sense parar, de la cuina al lavabo. Maleits cabrits! com s’atrevien a dir que els ingredients eren d’origen natural i sense conservants. Els hi presentaré una querella criminal!

En defensa meva al·legaré que els estabilitzadors em van desestabilitzar. Que l’antioxidant em va deixar ben oxidat, doncs al vespre em feia mal tot el cos de tant que havia hagut de córrer. Sobre les aromes naturals crec que ho tinc malament, doncs deuen deixar el producte un cop acabat, al costat d’unes quantes llimones de veritat perquè quedi ben aromatitzat. Del citrat de trisòdic i de l’àcid ascorròbic prefereixo no demanar explicacions doncs estic ben acollonit i m’acabaria desestabilitzant mentalment.

No m’estranya que aconsellin guardar el producte lluny de la llum solar i en un lloc fresc, doncs si no es fes així estic segur que aquest còctel “molotov” explotaria irremeiablement i com que Déu és “TRIno” per la Santíssima TRInitat, ens hi presentaríem tots TRInxats amb les restes esmicolades d’una ampolla de “TRInaranjus”.

Il.lustració: articulos.infojardin.com/frutales/fichas/limones-cultivo…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*