Skip to content

EL TIGRE I EL GAT (VERSiÓ AMPLIADA)

Aquell tigre portava molts anys engabiat, la gent passava per davant d’ell, se’l miraven i li deien coses, però no els feia ni cas. Grosses lleganyes li penjaven al costat dels ulls que quasi sempre tenia tancats. No us sabria dir si és que dormia o deixava d’existir per moments. Es passava els dies així i a les nits passejava impacient per dins de la gàbia fins que quan començava a clarejar, s’estirava i tancava els ulls. Menjava amb desgana i quan mirava als ulls d’algú ho feia amb mirada trista i cansada.

Els seus cuidadors ja no en feien cas, ja feia molts anys que mostrava aquest caràcter displicent. Ocorregué però un fet que encara els científics estan estudiant, evidentment sense resposta.

Un dia un empleat del zoològic es va entestar en afirmar que el tigre havia disminuït, o sia que s’havia encongit. El van mesurar acuradament i certament era així. Els veterinaris es posaren a treballar. En vingueren d’arreu del món, però el tigre seguia disminuint. Arribà un moment que feia pena exposar-lo i la direcció del zoològic va decidir que era millor que restés en un lloc tancat, lluny de les mirades de la gent. No donava cap mena de prestigi.

Un matí quan un dels cuidadors entrà a donar-li menjar, s’adonà que no hi era. Va avisar al personal del zoològic i tots es posaran a buscar sense resultat.

Aquell vespre un treballador de la neteja va trobar – no massa lluny de la gàbia del tigre minvant-, un petit gatet mort, amb els ulls oberts, que buscaven l’infinit, plens de tristesa , encara que això era difícil d’observar, doncs els tenia plens de lleganyes. No li va donar cap importància, ni ho comentà a ningú. Va complir amb el seu treball, i amb l’escombra i la pala recollidora el va llançar al sac de les escombraries.

Els empleats van seguir escorcollant el recinte. Un dia el director, els va dir que ja n’hi havia prou. Tot fent broma va comentar: “potser s’ha tornat un gatet i el zoològic ja n’és ple”.

Il·lustració: circos.org/post/display/7428

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*