Skip to content

NACIONALISTES

Sóc i em sento català i crec que amb això que he afirmat ja podria donar per conclòs aquest article.

També sóc independentista, no per gust, a mi el que em plau és el confederalisme, però després de més de 30 anys del que en diuen democràcia, s’ha demostrat que a l’Estat espanyol- el confedaralisme- no és possible. No volen parlar de tu a tu amb respecte i pactar, com iguals, una convivència profitosa i beneficiosa per a tots.

Vol dir que pel fet de sentir-me català i voler la independència sóc nacionalista? NO!

Els nacionalistes són ells, jo no accepto pertànyer a cap nació i tampoc no tinc cap pàtria. En nom de la pàtria i la nació s’han fet i es fan crims terribles contra molts éssers humans i es destrueix el planeta. La única ciutadania que accepto és la de ciutadà de l’univers. Sóc una infinitèsima part del cosmos. Formo part d’ell, estic subjecte a les seves normes, i aquestes són les úniques lleis que de veritat reconec com a vàlides.

Segur que hi ha vida en altres llocs de l’univers. En alguns casos deuen estar més evolucionats que nosaltres – de fet no és pas difícil- en altres encara deuen passar per l’època dels dinosaures.

Hi ha un projecte intel·ligent a darrera de tot això? Jo, modestament, crec que sí.

Les paraules són ens vius que evolucionen. Pensem que tot l’univers està en constant evolució i expansió. Els mots no s’escapen pas d’aquesta llei universal. Per això em fa por utilitzar alguna paraula que m’agrada però lamentablement ja ha perdut la seva substància intrínseca ( per exemple socialisme)

M’agradaria un govern planetari, democràtic, que garantís a tots els humans: l’educació, la sanitat, les prestacions socials necessàries etc. Els Estats-nació actuals són un obstacle per al compliment dels Drets Humans. S’haurien de confederar i malgrat que cada país tingués el seu govern, n’hi hauria d’haver un de superior que garantís uns drets mínims universals.

Em podeu titllar d’utòpic, però la utopia és el motor de la solidaritat i de la interconnexió- per cert assignatures pendents que ens cal aprendre ràpid- si no ens acabarem carregant el planeta , la nostra casa.

Il·lustració: www.los-expertos.es

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*