Skip to content

VIVIM EN UNA DEMOCRÀCIA?

La substitució progressiva de polítics per tecnòcrates és un fet alarmant. Vivim sota la dictadura dels “mercats”. Aquest no saben de sentiments ni de justícia social. Són el “mal” personificat.

Especulen fins i tot amb el menjar. Llegia fa pocs dies que per culpa d’aquesta especulació criminal, moltes persones patiran desnutrició i d’altres moriran de gana al tercer món, doncs els preus dels aliments bàsics s’han apujat escandalosament i no els poden pagar.

Malgrat que la indignació no serveix per altre cosa que per a irritar-se – la qual cosa no és bona per a salut-, la societat civil s’ha de mobilitzar urgentment i amb contundència contra aquestes barbaritats. Sembla clar que la majoria de polítics accepten aquesta nova “dictadura” i estan disposats a jugar en aquesta ruleta criminal, com uns vulgars titelles.

Uns drets universals mínims per a tota la humanitat (educació, sanitat etc.) són innegociables. Al primer món correm un important risc de que aquests siguin retallats brutalment. Lluitar contra aquests especuladors no és una qüestió de ser de dretes o d’esquerres: és, senzillament, un tema de dignitat humana.

Per tot això que he relatat em sento identificat amb els “indignats”. Ja n’hi prou que massa polítics s’agenollin. Caldrà que els ciutadans els ajudem a aixecar-se i els hi diguem ben clar: no passaran!

Il·lustració: htpp://www.elpais.com/articulo/espana/manifestacion/indignados/reune/varios/personas/toda/Espana/elpepuesp/2011051

2 Comments