Skip to content

LLUM MÉS LLUM!

Bust de Goethe

Goethe, el genial escriptor romàntic, al seu llit de mort, diuen que va exclamar: “llum, més llum !”. Segurament aquest clam de Goethe es referia a una llum mística que devia percebre. Mai no ho sabrem del cert.
També va dir Jesús que l’obscuritat mai podria atènyer a la llum. Aquesta frase sí que no presenta cap dubte. La llum simbolitza l’amor, la bondat etc. L’obscuritat: la ignorància, el desconeixement, la manca d’amor i compassió etc.
En Aquesta època de l’any el dia és va tornant curt i jo trobo a faltar llum. Fins i tot a vegades, quan observo com es va fent fosc, certa tristesa m’atabala i aclapara.
M’agraden els capvespres d’estiu, quan la calor minva, les orenetes volen, i la llum dona un to especial a les coses que es preparen per a reposar. Aleshores m’encanta passejar pel jardí i observar tot el que està viu. El meu estat anímic entra en un profund relax. Sóc capaç de convertir-me en un observador que no jutja, que viu exclusivament aquell moment precís. És una mena d’estat místic en el qual entro sense cap esforç.
Vivim en una societat amb el temps accelerat, plena de nervis i de tensions sovint inútils. Quan s’acosten les festes de Nadal el meu humor empitjora. Quantes obligacions i consumisme!
Una farsa, en la qual -n’estic segur-, Jesús no hi hagués pas volgut participar. Ara tan sols em queda clamar: llum, més llum!

Il·lustració: http:// www.starnews2001.com.br/goethehaus.htm

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*