Skip to content

NENS I MESTRES


Abans d’entrar en el fons d’aquest article vull deixar clares algunes coses: admiro als mestres. La societat és terriblement injusta al valorar la seva tasca. Aguantar, corregir, i ensenyar a 25 alumnes en una aula és un acte de valentia que no té preu. Diuen que fan massa vacances. Doncs jo crec que en fan poques! El nivell de desgast psicològic d’aquests professionals és brutal. Molts pares confonen l’escola amb una guarderia i això no és pas així.
Fet aquest preàmbul,vull fer palès el meu total rebuig al model educatiu actual. No estic d’acord que les classes siguin el matí i la tarda. Opino que al matí s’hauria de donar la matèria lectiva (amb el contingut de la qual, tampoc hi estic d’acord) i a la tarda activitats vàries: jocs, arts, deures etc. Aquestes matèries fins i tot les podrien donar monitors per a descarregar als mestres.
Estic també en contra dels deures a casa. Els nens han de jugar i relacionar-se amb els pares. Algú em pot dir com es pot fer això, si els nostres infants s’han passat el dia a l’escola i després, a sobre, els carreguem d’activitats extra escolars i de deures?
Volem que els nostres fills siguin super homes en lloc de pensar que el que els hi cal és ser feliços. Estar equilibrats de pensament, emoció i acció. I això qui els hi ensenya, si ni nosaltres ho estem?
Deixeu que els nens siguin lliures o esdevindran monstres. No ho dubteu pas.

Il·lustració: htpp://www.huellitas.com/fotos/

2 Comments