Skip to content

ELS CANVISTES DEL TEMPLE

Hi ha hagut en la història de la humanitat moments en que s’ha intentat situar a la persona al Centre del món. S’ha provat, que tot el que existia, fos una eina per a la seva elevació i el seu benestar. Un bon exemple fou el renaixament i el seu humanisme.

Ara vivim un temps absurd. Les coses ja no estan per a servir a l’home sinó al revés. Aquest és el seu esclau.

Estic fart de sentir a parlar de crisi. És un bombardeig constant. Ho diré més clar: n’estic fins els collons!

Tota la humanitat esclava d’una pseudociència anomenada economia. Com és possible una aberració semblant? Els humans hem nascut per a servir a l’economia o ella ens ha de proveir d’eines per a viure millor?

La perversitat del raonament és terrible. L’economia governa el món, amb els seus mercats sense cor, sense solidaritat, sense escrúpols. Hem tornat a la llei de la selva. Els polítics i els economistes manen i els filòsofs callen.

Prefereixo rellegir a Kant, Jesús, Buda, Lao Tsé, Plató etc que seguir escoltant aquests idiotes repetint el mateix missatge matí, tarda i nit.

Si convé (metafòricament parlant) cremem la Borsa i si ho volem hi podem posar a dintre a molts polítics, economistes i especuladors. Cal treure, a fuetades, als canvistes del temple . La solució no és la que ens diuen, ni el problema tampoc. Més humanistes i filòsofs i menys economistes i polítics!

IL·lustració: fotografia de la Borsa de Frankfurt

rincones-del-mundo.stabri.cpm/…/fotos-de-b…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*