Skip to content

ELS OSCARS I ELS PECATS CAPITALS

 

La cerimònia de l’entrega dels Oscars és un reflex sociològic molt evident de la societat en la qual vivim i també dels valors que la regeixen. Catifes vermelles, vestits caríssims, premsa i fotògrafs arreu, somriures postissos, cossos d’escàndol repassats a 1500 quiròfans, i un llarg etcètera.

Molta gent es pensa que els pecats capitals (supèrbia, avarícia, luxúria, enveja, gola, ira i peresa) és un invent catòlic. No és exactament així. Foren Aristòtil i els estoics qui definiren aquests mals hàbits , fins i tot n’hi havia més. Fou el Papa Gregori qui els reduí a 7.

Jo, que malauradament he hagut de passar estades a l’hospital, penso en tot el sofriment que hi ha al planeta i em fa pena quan veig aquests superbs incontrolats.

Res impedirà però que es facin vells, que siguin víctimes de malalties, que pateixin desamors i que sofreixin per multitud de causes, com la majoria d’éssers que vivim en aquest planeta.

El seu món és de cartró pedra. Un ventada imprevista o una pluja d’estiu descolorirà tard o d’hora tota aquesta hipocresia.

No hi ha res a fer, els humans som superbs per naturalesa. La supèrbia és una mala companya, doncs ens fa insensibles al dolor dels altres i ens fa creure que som molt importants, quan en realitat som extremadament dèbils. Necessitem viure en societat perquè si no, seríem incapaços de sobreviure. La mort sempre està present a la nostra vida i un petit refredat ens col·loca ràpidament a la crua realitat.

Il·lustració: www.marie-claire.es/oscar

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*