Skip to content

LA BESTIA DELS HOMES

Konrad Lorenz va dir: “crec que he trobat l’espècie perduda entre els animals i l’homo sapiens: nosaltres. Crec que la evolució humana no ha pas acabat. Tot està en moviment constant. Som mitat homes i mitat besties i cal que arribem a ser exclusivament homes. Per això és necessari un treball personal de creixement interior. Penso que és una obligació i que no ens podem pas conformar amb menys, si volem que la nostra vida tingui sentit.
Krisnamurti va dir: “el que és decisiu per a portar la pau al món és la nostra conducta diària”. Si acceptem la veracitat d’aquesta frase, la nostra responsabilitat personal és immensa. Molta gent afirma – per exemple- quan li preguntes que demanaria a l’any que comença: “la pau al món”. Em sembla una frase massa simple i crec que fins i tot a vegades no és del tot sincera. És una manera de respondre que queda bé. Em pregunto però si realment la desitgem amb el cor i també si estem preparats perquè es faci realitat. Sincerament crec que no. No coneixem bé tots els nostres potencials i ens movem per “mecanicitats” fortament arrelades. Tampoc estem disposats a fer gaires esforços per a canviar-nos. Així doncs quin resultat esperem? Es poden generar intel·lectualment grans idees però de què serveixen sinó estem preparats per a portar-les a terme? Els humans pervertim totes les filosofies, per pures i bones que siguin. De fet no hi ha hagut mai períodes de pau al món i això ens hauria de fer reflexionar abans de fer grans afirmacions que en el fons tan sols són paraules que no serem capaços de portar a la pràctica.
(Nota:article inspirat en els treballs del professor de meditació i filòsof Sergi Pérez de l’Associació Cultural El Centre de Meditació de Vic, bloc: sergi-perez.com)

Il·lustració: es.ask.com/Imagenes+de+hombres+lobo

Article publicat al Diari de Manlleu

3 Comments