Skip to content

VISCA GRÈCIA LLIURE!

He estat a Grècia tres vegades al llarg de la meva vida. Estimo aquest poble, la seva gent, el seu paisatge, la manera d’entendre la vida, el seu vi de resina, la seva cuina, la seva llengua, els caràcters del seu alfabet, que amb dificultat aconsegueixo llegir. Potser en tinc una imatge idíl·lica que no s’ajusta exactament a la realitat.
M’agradaria viure a Grècia, això sí, ben lluny d’Atenes, una ciutat insuportable per les seva fressa i contaminació. Triaria una illa tranquil·la rodejada de blau i blanc. Ves a saber, encara potser un dia hi podré residir. De fet és molt fàcil estimar Grècia tan sols cal llegir Alexis Zorbàs de l’escriptor Nikos Kazantzakis. En van fer una versió en cinema que la van titular “Zorba el griego”, segur que els més grans la recordeu.
A partir d’ara seré menys poètic. Que cony ha fet Europa amb Grècia! Aquests alemanys que estan provocant la tercera guerra mundial- ara econòmica- s’ho han carregat tot. Els grecs eren un poble humil però que vivien amb dignitat. Aquesta Europa que no és res més que un grup d’Estats que cadascú va a la seva, governada pel Fons Monetari Internacional, les multinacionals i el Banc Central Europeu amb el suport de la senyora Merkel, els ha portat a la ruïna. Els van omplir de diners perquè arrenquessin les oliveres. O sia perquè destrossessin el seu paisatge i les seves arrels ( les oliveres són arbres sagrats). Tarden generacions a arribar al seu màxim esplendor i una generació continua el treball de l’anterior. Molts grecs van caure en el parany del diner fàcil. Cotxes, cases noves i ara què? Intervinguts pels seus botxins.
Vaja porqueria això de la Unió Europea. Destrossar pobles, persones i vides, això és pel que serveix!
Visca Grècia lliure!

Il.lustració: http://www.grecotur.com/grecia-grecia/

Article publicat a l’Osona Comarca

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*