Skip to content

COMBOY DE MITJANIT

Estava trist assegut al sofà de casa. La meva dona era a assajar teatre i el nen jugava a l’ordinador. Pensava en les moltes vegades que m’he equivocat a la vida, també que quan ha estat així no ha set per mala fe sinó per ignorància. Pensava en les vegades que els altres m’han fet mal però no els donava cap culpa doncs ho van fer per ignorància. Pensava també en totes les persones que pateixen i em sentia profundament solidari. Tenia una especial sensació de fusió amb els perdedors i amb les seves llàgrimes i les ferides incrustades a la seva ànima. Pensava que m’havien carregat amb un sac ple de pedres que em calia anar buidant a poc a poc. Em sentia sol i cansat.
Vaig posar al compact “Everybody’s Talking” (tothom xerra) la peça principal de la meravellosa pel·lícula “Midnight Cowboy” (Cowboy de Mitjanit) protagonitzada per Dustin Hoffman i Jon Voight, dos perdedors, els quals es troben i en neix una profunda amistat i solidaritat fins a la mort d’un d’ells.
Vaig cridar al meu fill el vaig abraçar i ens vam posar a ballar. Com una parella de gent gran que dansa al só de la música. Després el vaig portar a dormir. La tristor em va passar i fins i tot vaig pensar que l’endemà potser una ullada de sol m’acaronaria la cara.
Us regalo una estrofa d’“Everybody’s Talking” que he trobat traduïda al castellà a Internet. Després l’he convertida al català …Me’n vaig on el sol segueix brillant travessant la pluja intensa, me’n vaig on el dia s’adigui amb el meus vestits, deixo enrere el vent del nord-est, navegant en la brisa estiuenca i rebotant a sobre l’oceà com una pedra…

Il·lustració: www.fotogramas.es/Pelicula/Cowboy-de-medianoche

Article publicat a Osona Comarca

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*