Skip to content

AMICS,CONEGUTS, I SALUDATS

Els meus amics els elegeixo jo i ells em trien a mi. Habitualment utilitzem malament les paraules i això porta confusions lamentables. Conec molta gent, però els meus amics no arriben pas a deu.
Diem amics a persones que son únicament conegudes i que quan te’ns un problema no apareixen pas per a ajudar-te.
En les relacions humanes hi ha molts graus. Hi ha coneguts que estan molt a prop de l’amistat. D’altres n’estan més lluny.
Aclarim les coses: a un amic li dones el millor de tu mateix i ell t’ho retorna. Em podeu dir que això és un amor interessat. Teniu raó. Tan sols les persones que estimen i senten compassió infinita per a tots els éssers, viuen en l’amor desinteressat, sense demanar res a canvi. Jo no hi he pas arribat i em desagrada que s’utilitzin verbs, adjectius, substantius etcètera que no s’ajusten a la realitat.
Les paraules porten una gran càrrega energètica. Caldria doncs que fóssim molt curosos al utilitzar-les per a transmetre correctament el que pensem. Cal tenir present, també, que els mots no signifiquen el mateix per a tothom. Cada persona interpreta subjectivament el que vol dir una paraula, doncs cadascú a l’hora d’estructurar un pensament en paraules, està condicionat pel que ha viscut al llarg de la seva vida. A vegades dues o més persones debaten estèrilment, quan en realitat volen dir el mateix però no s’adonen de que el què els separa, son els mots que utilitzen.
Una cosa vull deixar ben clara: tinc pocs amics, molts coneguts, amb diferents graus d’intensitat emocional. I els saludats, persones que conec molt poc o gens, però que ens diem adéu perquè saludar-se és un acte de reconeixement mutu que ens dignifica a tots.

Article publicat al Diari de Manlleu

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*