Skip to content

DEDICAT ALS QUE MÉS PATEIXEN DEGUT A LA CRISI

Aquest article el vull dedicar a les persones que està patint més brutalment aquesta crisi. Vull deixar molt clar i sense embuts que en Rajoy és un inepte, una mala persona i un mentider que ha enganyat als qui el van votar, doncs no ha complert res del què va prometre. Que alguns banquers són una banda de lladres fastigosos i alguns polítics empudeguen el món de corrupció per a guanyar diners il·lícitament amb l’excusa de donar-ne una part al partit perquè es financi irregularment.
En una societat sense ètica (vals el que tens) sense drets socials universals en bona part del planeta (dret a l’alimentació; a una habitacle en condicions; a la sanitat; a l’educació; a unes prestacions socials dignes, i un llarg etcètera) els Estats competeixen entre ells sense organismes d’àmbit planetari democràtics i amb poder suficient per garantir a tots els ciutadans uns drets mínims que són innegociables. Tampoc hi ha cap organisme internacional per aturar guerres que sempre tenen un rerefons econòmic i que provoquen uns quants malparits que tenen una gola insaciable, que tan sols vol poder i diners sense ètica ni límit.
S’ha de ser un salvatge per a salvar bancs i caixes d’estalvi que havien guanyat milions d’euros i que degut a una cobdícia sense límits i a una gestió criminal s’han esfondrat. Si això li passés a qualsevol petita empresa a on estarien aquests polítics per ajudar-la? Enlloc. A on són quan desnonen a les persones del seus habitatges o els enganyen amb participacions preferents? Són a caçar elefants i a matar pardalets!
A la banca que no va fer bé els deures no se li havia d’haver donat ni un euro. Al ser també un servei públic calia nacionalitzar exclusivament a les entitats que havien actuat amb negligència i posar els diners de tots els contribuents sota la gestió directe de l’Estat. Després fer circular aquest capital amb préstecs raonables a empreses i a persones. Tampoc era el moment de pujar l’IVA i l’IRPF. Si no hi ha diner, no en circula i tot es para. Ara també augmenten el preu del gas, la benzina i un llarg etcètera però a als pensionistes no se’ls actualitza la prestació al nivell de l’IPC.
L’Estat social- als pocs llocs que existeix- està en un greu perill. No podem demanar als països emergents (exemple la Índia) que renunciïn a una millor qualitat de vida. Ara bé cal exigir-los que aquest augment també repercuteixi- mitjançant una redistribució justa de la riquesa- a la majoria dels seus ciutadans. No podem competir amb ells perquè no tenen Estat social i produeixen a costos mínims gràcies a utilitzar mètodes en les relacions laborals pròpies del temps de l’esclavitud.
Ja n’hi ha prou d’ofenses, humiliacions i ignomínies. Aquest sistema està podrit de soca-rel. Cal expulsar amb urgència als canvistes del temple o anem directe cap la misèria ètica i econòmica absoluta.
Com ja he escrit altres vegades la dignitat no es pidola. Es pren sense violència. Cal posar-hi un parell de collons. Som majoria!

Article publicat al “Diari de Manlleu”

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*