Skip to content

DEDICAT ALS QUE MÉS PATEIXEN DEGUT A LA CRISI (2)

La setmana passada escrivia en aquest setmanari: “ …i alguns polítics empudeguen el món de corrupció per a guanyar diners il·lícitament amb l’excusa de donar-ne una part al partit perquè es financi irregularment.” Cap al final de l’article deia: “Aquest sistema està podrit de soca-rel. Cal expulsar els canvistes del temple o anem directe cap a la misèria ètica i econòmica absoluta”.
Ves per on: dimecres surt el “Diari de Manlleu” i dijous explosiona el “cas Barcenas”. L’antic gerent i posterior tresorer del PP de qui Rajoy havia dit públicament que no dubtava de la seva honorabilitat- malgrat estar imputat i investigat- se li descobreixen vint-i-dos milions d’euros en un compte a Suïssa de procedència inexplicable. La qüestió a mesura que passen els dies encara es complica. Sembla que hi ha dos o tres comptes més dels que no se’n sap les quantitats que hi ha dipositades. També que podria haver blanquejat 10 milions des de Suïssa a través de l’amnistia fiscal endegada pel govern del PP. A una petita empresa se la crucificaria – per quantitats ridícules- un cop comparades les xifres. I encara més: el senyor Barcenas tenia despatx, secretaria i xofer a la seu del PP a Madrid malgrat haver estat apartat dels seus càrrecs.
M’agradaria quan pago els impostos sentir-me solidari amb els que menys tenen però aquests presumptes malfactors- que pul·lulen arreu- ho fan del tot impossible. Quan més els dones més possibilitats de què et robin. És millor apuntar-se a alguna ONG. Em dolen els diners pagats a l’Estat per l’impost de societats i els que haurem de pagar l’empresa com a recaptadors obligats de l’IVA i l’IRPF. Diners cremats!
No us penseu que això tan sols passa lluny de casa. A un altre nivell no cal moure’s de Catalunya, (hola senyor Millet, que tal senyor Duran!), i tampoc d’Osona, però d’aquest últim supòsit no en tinc proves documentals.

Fotografia de Luís Barcenas

Article publicat al “Diari de Manlleu”

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*